Nála erősebb ellenféllel szemben győzött Fucsovics Márton

Fucsovics Márton bejutott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójába.


  A világranglistán 74. játékos az őt 11 hellyel megelőző Pedro Cachinnal találkozott, pályafutása során először. Előkelőbb helyezése ellenére az argentin két okból is verhető ellenfélnek tűnt: egyrészt idei 11 mérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni, másrészt nem a kemény borítás a kedvence - erről árulkodik, hogy eddigi hat challenger-trófeáját salakon szerezte.

A 31 éves magyar remek formában érkezett Floridába, mivel legutóbb a nyolcaddöntőig menetelt Indian Wellsben, ahol a címvédő Taylor Fritz állította meg.

A szerdai csatában a nyíregyházi teniszező 2:2-nél elvette a dél-amerikai adogatását, majd három labdája volt az 5:2-höz, de végül 6:4-re hozta a szettet. A folytatásban a bátran játszó és többet kezdeményező Fucsovics hárított két bréklabdát 6:6-ig, aztán a rövidítésben 1-2 után a magyar Davis Kupa-válogatott vezére sorozatban hat labdamenetet nyert, és meccslabdánál egy bombaerős szervafogadással győzött. A találkozó 1 óra 46 percig tartott.

Fucsovicsra a második körben a hetedik kiemelt dán Holger Rune vár, akivel még nem játszott eddig.

A nap folyamán harmadik magyarként Bondár Anna (80.) is pályára lép, méghozzá a hazai közönség előtt szereplő Taylor Townsend (123.) ellen.

Fotó: Harry How/Getty Images

Videók