Nagy küzdelem után írt történelmet Jannik Sinner

Ezt a kategóriát még sosem nyerte meg húsz év alatti versenyző.


Az ötödikként rangsorolt olasz Jannik Sinner óriási, közel háromórás csatában győzte le az amerikai Mackenzie McDonaldot a kétmillió dollár (600 millió forint) összdíjazású washingtoni keménypályás tenisztorna döntőjében, ezzel az első tizenéves lett, aki ATP 500-as versenyen diadalmaskodott.

A 19 esztendős Sinner - aki jövő héten tölti be 20. évét - végig előnyben volt, ám a szettek végjátékában alaposan megszenvedett, a másodikat pedig el is bukta. Az elsőben McDonald tíz játszmalabdát hárított, mielőtt az olasz 7:5-re megnyerte ezt a szakaszt, a harmadikban pedig már 5:2-re is vezetett, riválisa azonban egyenlíteni tudott, és végül azt a játszmát is 7:5-re nyerte meg. Az összecsapás 2 óra 54 percig tartott.


Az ifjú győztes karrierje harmadik ATP-diadalát aratta, egyúttal a washingtoni torna történetének harmadik legfiatalabb bajnoka lett. Andy Roddick 2001-ben 18 évesen győzött, 2008-ban pedig a 19 éves Juan Martin del Potro nyert.

 

Ennek ellenére Sinner az első játékos, aki a tizes éveiben nyert ATP 500-as tornát, mivel a kategóriát 2009-ben vezették be.

Borítókép: Twitter.com/USOpenTennis

Videók