Nagy a baj! Kihagyja a Roland Garrost Federer

Operálni kellett a térdét.


Megműtötték Roger Federer jobb térdét, ezért a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci teniszező többek között a Roland Garrost is kihagyja az idén.

A 38 éves sztár a Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön, hogy jobb térdével komoly problémái voltak az utóbbi időszakban, ezért - orvosaival közösen - az artroszkópos beavatkozás mellett döntött. A műtétet szerdán végezték el Svájcban.

"A térdem már egy ideje zavart. Reméltem, hogy elmúlik, de a vizsgálat és a csapatommal folytatott megbeszélés után a műtét mellett döntöttem, amelyen tegnap sikeres átestem Svájcban. Az operáció után az orvosok biztosítottak, hogy a legjobb úton haladok a gyógyulás felé. Ugyanakkor sajnos Dubajban, Indian Wellsben, Bogotában és Miamiban sem tudok indulni, valamint ki kell hagynom a francia nyílt bajnokságot is. Köszönöm mindenkinek a támogató szavakat. Alig várom, hogy újra játszhassak, találkozunk a füvön."  - írta Federer.

Ez pedig azt jelenti, hogy a svájci világsztárt leghamarabb Wimbledonban láthatjuk játszani. A legrégebbi és a legtöbb hagyománnyal bíró teniszverseny június 29-én kezdődik.

A volt világelső 2017-ben és 2018-ban a teljes salakos idényt kihagyta, tavaly pedig mindössze két tornán indult, mielőtt megérkezett Párizsba. Menedzsere, Tony Godsick egy héttel ezelőtt azt közölte, Federer az idén csak a Roland Garroson játszik majd a salakpályás szezonban.

Federer egyszer, 2009-ben nyert Párizsban, Grand Slam-tornán pedig legutóbb 2018-ban, Melbourne-ben győzött.

A francia nyílt teniszbajnokság május 24-én kezdődik.

Borítókép: Ashley Vlotman/Gallo Images/Getty Images 

Videók