Nadal: „Roger távozásával az életem egy része is távozik!”

Legnagyobb riválisa és barátja, Rafael Nadal is megszólalt Federer búcsúmeccsét követően.


 Roger Federer a Laver kupán búcsúzott, egy Nadal oldalán vívott párosmeccs keretében.

A mérkőzést követően Federer érzelmes nyilatkozata mellett Nadal is megszólalt, beszélt arról, hogy mennyit jelent neki a Federerrel való viszonya, illetve hogy hamarosan ő is apai örömök elé néz.

„Izgalmas volt, felejthetetlen és szomorú. Nehéz volt, rengeteg érzelem… Ez az élet, a kezdet és a vég. Amikor Roger elhagyja a pályát, az életem egy része is távozik.”

„Tudom, hogy Roger sok nehéz pillanaton ment át az utóbbi időben. Nagyon boldog vagyok, hogy megkapta ezt a búcsút, a megérdemelt pillanatokat, ennyi ember társaságában. Járt neki, hogy egy ekkora publikum előtt búcsúzhatott. Ő az egyik legnagyobb ikon a sporttörténelemben.”

Nadal a mérkőzést követően sírva fakadt Federer mellett ülve a kispadon.

„Elég érzékeny ember vagyok. Nem érzem magam kellemetlenül a sírás miatt. Sírni néha jó. El kell engedned az érzelmeket. Életem egy része elment, nem könnyű.”

Rafa a születendő gyermekéről és az ezzel járó idegességről is beszélt.

„Nehéz heteim voltak, sok stresszel és kevés alvással. Más nyomásokkal kell megküzdenem, mint a pályán. Szerencsére minden rendben, itt vagyok és megcsináltuk.”

„Fontos volt számomra, hogy el tudjak jönni, tudtam, mennyire fontos ez Rogernek. Eléggé szoros a kapcsolatunk egy ideje. Nehéz időszakon van túl, hosszú rehabilitációja volt. Rossz az, amikor küzdesz és a végén mégsem tudsz visszatérni. Fontos volt számára, hogy a pályán tudjon visszavonulni, nem hagyhattam ki ezt a napot.”

A spanyolt kérdezték arról is, hogy felmerült-e benne a visszavonulás Federer döntését hallva.

„Nem tudom, még nem vagyok kész erre válaszolni. Nem akarok hazudni, a Roland Garros után nagyon közel voltam hozzá.”

„Egy sor szerencsétlenség ért idén, illetve a magánéletben is sok volt a megpróbáltatás. Ez viszont nem az a pillanat, jelenleg nem akarok a visszavonulásomra gondolni.”

Fotó: Julian Finney/Getty Images for Laver Cup

 

Videók