"Nadal olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna"

Így reagált a nemzetközi sajtó a 35 éves teniszező történelmi sikerére.


A nemzetközi sajtó szuperlatívuszokban ír Rafael Nadalról az Australian Open döntőjének másnapján, hangsúlyozva: a spanyol teniszező úgy írt történelmet Melbourne-ben, hogy sérülése miatt az elmúlt hónapokban még a pályafutása folytatása is veszélybe került.

Nadal kétszettes hátrányból fordítva a 21. Grand Slam-győzelmét aratta az AO-n, ezzel immár egyedüli rekorder a férfiak között.

Spanyolország:

As:

"Rafa Nadal a sporttörténelem egyik legnagyobb hőstettét hajtotta végre a 2022-es Australian Openen. Négy hónappal ezelőtt még mankóval járt, a bal lába gipszben volt, vasárnap pedig - a Grand Slam-győzelmek száma alapján - minden idők legnagyobb férfi teniszezője lett."

Marca:

"Rafael Nadal ismét történelmet írt, kétszettes hátrányból fordított Danyiil Medvegyev ellen és megszerezte pályafutása 21. Grand Slam-címét. A spanyol játékos nagyszerű teljesítményt nyújtott a Rod Laver Arénában azok után, hogy néhány hete még abban sem volt biztos, hogy pályára léphet-e egyáltalán Melbourne-ben."

El Mundo Deportivo:

"Nadal epikus fordítása. A történelem legnagyobb bajnoka. Harmincöt évesen fordított egy nála tíz évvel fiatalabb játékos ellen, ez örökre beíródott a tenisz és a sport aranykönyvébe."

Nagy-Britannia:

Daily Mail:

"Rafael Nadal hihetetlen Australian Open-feltámadása felidézte a 2008-as wimbledoni bajnokságot, amelyen Roger Federer ellen nyert. Novak Djokovicnak fel van adva a lecke."

The Sun:

"Rafael Nadal a férfi tenisz legeredményesebb játékosa lett köszönhetően szenzációs karrierje egyik legnagyobb feltámadásának."

The Guardian:

"Lehet, hogy itt-ott már recseg-ropog Rafael Nadal teste, de a győzelem iránti vágya csillapíthatatlan. A 35 éves játékos legjobb formáját mutatta 21. Grand Slam-győzelmekor, és a sok sérülése ellenére még több is jöhet."

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:

"Nadal, halhatatlan vagy! Hátrányból fordítva megverte Medvegyevet és megszerezte 21. Grand Slam-címét."

Corriere dello Sport:

"A spanyol teniszező történelmi sikere: 35 évesen 90. tornagyőzelmét aratta, de mindenekelőtt megszerezte a 21. Grand Slam-bajnoki címét, ezzel rekorder lett a férfiak között. Nadal számára ez hihetetlenül felszabadító, miután az elmúlt hónapokban még az is felmerült, hogy vissza kell vonulnia."

Franciaország:

L'Équipe:

"Nadal olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna."

Ausztria:

Kronen Zeitung:

"A spanyol Rafael Nadal vasárnap bravúrt hajtott végre és az Australian Openen aratott diadalával Grand Slam-rekorder lett."

Svájc:

Blick:

"A nehézkes kezdés után, amelyet a dicstelen Novak Djokovic-ügy uralt, méltóképpen végződött az Australian Open, amelyre sokáig emlékezni fogunk. A 35 éves Rafael Nadal - aki műtéte és hónapokig tartó kihagyás után elvárások nélkül tért vissza a pályára - tenisztörténelmet írt."

Borítókép: 

Videók