Nadal nem várt helyről kapott esélyt a világelsőségre

Honfitársa azonban biztos, hogy nem örül ennek.


Megsérült a világelső: Carlos Alcaraz nem indul az ATP Finals szezonzárón, Torinóban és a Davis-kupán sem lesz ott a spanyol csapatban.

A 19 éves US Open-bajnok a hasizom húzódása/szakadása miatt esett ki a versenyből.

Párizsban sérült meg még pénteken a Holger Rune elleni negyeddöntős meccsen, a 2. szett rövidítésében 1:3-nál adta fel a küzdelmet.

Rune szombaton simán nyert Félix Auger-Aliassime ellen (6:4,6:2), visszavágva a kanadainak a vasárnapi, bázeli döntőben elszenvedett vereségért.

A másik elődöntő óriási meccset hozott, Novak Djokovic mini-break hátrányból (3:4) fordította meg a döntő játszma rövidítését Stefanos Tsitsipas ellen. A görög és a szerb időnként szenzációs labdameneteket játszott.A döntőben tehát Djokovic-Rune generációs csata. A szerb május 31. óta nem kapott ki ranglistapontot adó mérkőzésen. Akkor Nadallal nem bírt, de utána Wimbledonban, Tel Avivban, Astanában is győzött, 20 mérkőzéses nyerő sorozat.

Alcaraz sérülésével Nadal kapott egy esélyt a világelsőségre. Jelenleg kereken 1000 pontra áll fiatal honfitársa mögött a ranglistán, de Torinóban négy megnyert meccs elég neki a helycseréhez – nem lesz könnyű.

A jövő héten Pozsonyban rendeznek ATP Challengert, ahol három magyar indul a 32-es táblán. Először fordul elő, hogy Fucsovics Márton (2. kiemelt) együtt versenyez Piros Zsomborral és Marozsán Fábiánnal. A győztesnek 90 pont jár, amivel Fucsovics Marci a top százban zárná a szezont és főtáblás lenne az Australian Openen – a tét nem kicsi.

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók