Nadal még nem áll készen a távozásra

A spanyol számára nem a tenisz jelenti a problémát, hanem hogy vajon a teste bírni fogja-e még a terhelést vagy sem.


A korábbi világranglista-7. Emilio Sanchez Vicario egy merész jóslatba bocsátkozott, amikor azt állította, hogy Rafael Nadalnak nagyszerű nyara lesz a Roland Garroson és az olimpián keresztül.

A 22-szeres Grand Slam győztes jelenleg távol áll a rendszeres versenyszintű tenisztől, mivel visszalépett Indian Wellsben, amely a legutóbbi torna lett volna, amelyen játszott volna.

Utolsó fellépése a Carlos Alcaraz elleni bemutató mérkőzés volt Las Vegasban, ahol elég jól nézett ki. Ugyanolyan jól nézett ki, mint Ausztráliában, ahol idén először lépett pályára.

Nadal számára nem a tenisz a probléma, sokan abban kételkednek, hogy a teste vajon bírja-e még a terhelést vagy sem. Idén mindkét alkalommal, amikor játszott, utána szünetet kellett tartania, mert összeszedett egy újabb kisebb sérülést.

Ez nem ideális, de honfitársa és korábbi profijátékos, Sanchez Vicario nem aggódik. Az 58 éves játékos az EFE-nek elmondta, hogy Nadalnak jó nyara lesz a Roland Garroson és az olimpián keresztül.

"Nem hiszem, hogy itt hagy minket. Szerintem jól fog játszani. Azt hiszem, hogy egy kicsit fél, mert a műtét zavarja. De ha elkezd a salakon versenyezni, akkor már nem fog félni, mert elkezd versenyezni, és ha formába lendül, akkor szerintem a Roland Garroson és az olimpián 100 százalékosan a legjobb formáját fogja nyújtani, ha nem történik nagyobb baj."

Sanchez Vicario szerint, Nadalnak egyszerűen csak meg kell békélnie a helyzetével, mivel nagyon aggasztják a múltbeli élményei. Amint megbékél ezzel, jó lesz.

"Számomra ez inkább egy harc saját magával, hogy felszabaduljon, hogy úgy játszhasson, mint amire képes. Mert amikor Ausztráliában volt, akkor jól játszott. De játszott egy olyan meccset, ahol fájdalmat érzett, és utána nagyon aggódott. De a salakon sokkal kevésbé fog fájni neki a játék" - tekintett előre honfitársa.

Rafael Nadal a tervek szerint, remélhetőleg Monte Carlo Masters-en fog legközelebb pályára lépni, immáron kedvenc borításán salakon.

Borítókép: WILLIAM WEST

Videók