Nadal már egy hónapja nem teniszezett

A tenisz királyai is kényszerpihenőn vannak.


Egy hónapja nem fogott ütőt Rafael Nadal, a spanyolok 19-szeres Grand Slam-bajnok teniszsztárja.

A volt világelső február 29-én vívta legutóbbi mérkőzését, amikor 6:3, 6:2-re legyőzte az amerikai Taylor Fritzet az acapulcói döntőben, begyűjtve karrierje 85. trófeáját. Ezután továbbutazott Indian Wellsbe, ám a kaliforniai szupertornát a koronavírus-járvány miatt törölték, és a teniszidény leghamarabb július közepén folytatódhat.

Mint arról már korábban írtunk, a spanyol salakkirály hétfőn az Instagramon bevallotta, hogy életében először jelentkezik be élőben, és percekig próbálta Roger Federert és Andy Murrayt megjeleníteni a beszélgetésben.

"Katasztrófa vagyok mindenben, de nagyon küzdök" - nevetett, miközben Murray kommentben odaírta, hogy "Hát ez briliáns... Megnyerhet 52 Roland Garrost, de az Instagrammal nem boldogul."

A társalgás során Nadal említette, hogy legutoljára egy Indian Wells-i edzésen volt ütő a kezében, ami igencsak jó kedvre derítette Federert: "Hát ez tökéletes, akkor nem tudsz majd teniszezni, amikor visszatérsz" - tréfálkozott a svájci klasszis.

Rafael Nadal Chats With Roger Federer & Andy Murray | ATP

Sit back and enjoy the best bits from Rafa Nadal's first Instagram Live session with appearances from Roger Federer & Andy Murray (once Rafa figured out how ...


Nem sokkal később a háromszoros GS-győztes Murray is elmondta, hogy csak erősítéssel telnek a napjai, és öt hete nem ütött labdába.

A 33 éves Nadal a beszélgetésben cáfolta azt az elterjedt nézetet, miszerint jobb kézzel is tud játszani:

"Ez csak legenda. Mindent jobbal csinálok, kosarazni is csak azzal tudok, de a tenisz és a foci kivétel. Gyerekként mindkét oldalról két kézzel ütöttem, az edzőim biztosan nem tudták eldönteni, hogy jobbkezes vagy balkezes vagyok-e" - tette hozzá, majd rátért a jövő hétre kiírt madridi verseny pótlására kitalált virtuális tornára, amelyen ő is elindul.

"Valaki nem akarja, hogy idén is remekeljek Madridban, ráadásul játékkonzol is csak pár napja volt először a kezemben" - jelentette ki. "Csiszolgatom a tudásomat, és rád írok, Andy, amikor készen állok egy meccsre" - tette hozzá. 

Borítókép: Cameron Spencer/Getty Images

Videók