Nadal már Barcelonában készül a jövő heti tornára

A SER Deportivos számolt be arról, hogy valós esély lehet arra, hogy Nadal jövő héten végre visszatér az ATP Tourra.


Véget érhet Rafael Nadal sérülésekkel kapcsolatos vesszőfutása, a spanyol ugyanis szerdán már Barcelonában landol, hogy megkezdje a felkészülést a jövő heti Barcelona Openre.

A 22-szeres Grand Slam bajnok spanyol sérülés miatt visszalépett az idei Monte-Carlo Mastersről. De ez nem akadályozta meg Nadalt abban, hogy az idei Roland Garrosra készült cipőjében gyakoroljon tovább Mallorcán, hogy megpróbáljon minél jobban készülni arra az időpontra, amikor újra a legjobbak ellen versenyezhet.

Nadal elárulta, hogy nem mond le arról, hogy Barcelonában és Madridban is pályára lépjen. Sokan azonban, nem sok reményt fűznek hozzá, hiszen az elmúlt 12 hónapban annyiszor próbálta visszanyerni a fittségét, mielőtt újabb visszaesés hátráltatta volna.

Most pedig úgy tűnik, hogy végre pozitív hírek is érkeztek: a SER Deportivos számolt be arról, hogy valós esély lehet arra, hogy Nadal jövő héten visszatér az ATP Tourra.


A Barcelona Open jövő héten, április 15-én veszi kezdetét. Ezt a tornát Nadal eddig hihetetlenül sokszor, 12 alkalommal nyerte már meg. A Roland-Garros az egyetlen helyszín, ahol Nadal ennél is többször tudott diadalmaskodni.

Azzal, hogy szerdán elutazik Barcelonába, Nadalnak elég sok ideje van arra, hogy felmérje, mennyire érzi magát felkészültnek a tornára. A verseny kezdete előtt akár öt napja is lesz az edzésre és az optimális felkészülésre.

Természetesen Nadal továbbra is nagyon óvatos és körültekintő lesz. Mats Wilander nemrég arról beszélt, hogy szerinte Nadal szeretné elkerülni egy a karrierjének véget vető sérülést, a hétszeres Grand Slam-bajnok szerint ez a legnagyobb oka annak, hogy a spanyol az utóbbi időben inkább visszalépeget a tornáktól.

Éppen ezért fontos, hogy a szurkolók most se ragadtassák el magukat túlzottan, és inkább maradjanak óvatosan optimisták a legfrissebb hírekkel kapcsolatban.

Azonban ez még mindig egy pozitív jel, amely reményt adhat rajongók millióinak, hogy Nadal teljes felépülése a közelben van.

Borítókép: Joan MonfortAP

Videók