Nadal a visszatéréséről: „Ha kevésbé fájna, mondanék időpontot”

A spanyol teniszezővel kapcsolatban felmerült, hogy az Australian Openen már részt tudna venni. A szándék megvan, de más az egészség.


Idén januárban sérült meg a 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal, aki ezúttal egy madridi eseményen számolt be arról, hogy érzi magát és mikor láthatjuk újra a pályán.

„Az első ötletem az lenne, hogy Ausztráliában térnék vissza, de nem tudom megmondani. Egy kicsit többet tudok edzeni, ami számomra előrelépés. Kevesebb a fájdalmam, de még mindig vannak kellemetlenségek. Ha még kevésbé fájna, akkor tudnék időpontot mondani.” – nyilatkozta a 37 éves sportoló.

Nadal elismerte, hogy karrierje során egy újabb sérüléssel – a psoas-izom – kell szembenéznie: „Jó úton haladok, de ismeretlen területen vagyok, mert ez egy olyan sérülés, ami korábban még nem volt. Ennek ellenére továbbra is izgatott vagyok. Bárcsak tudnám, mikor fogok visszatérni, de ez nem így van.”

„A kívülről érkező elvárásokat mindig is személyessé tettem, nagyon magasra tettem a lécet magammal szemben” – felelte Rafa, amikor arról kérdezték, hogyan éli meg a sajtó és a szurkolók által tapasztalt nyomást a visszatérésével kapcsolatban.

Borítókép: Steve Christo - Corbis/Corbis via Getty Images

Videók