Nadal: a fájdalom elveszi a boldogságot, nem a teniszezéstől, hanem az élettől

A spanyol salakkirály pályafutása hamarosan véget ér?


Rafael Nadal orvosával együtt vág neki a Roland Garrosnak, mivel a lábában jelentkező fájdalom az utóbbi időben folyamatossá vált.

A spanyol salakkirály a múlt hét folyamán a nyolcaddöntőben búcsúzott a római tenisztornától, miután vereséget szenvedett Denis Shapovalovtól. A spanyol az első szettet még megnyerte, ám ezt követően fájlalni kezdte bal lábfejét, és látszott, komoly fájdalmakkal küzd.
A sztárjátékos ezt követően kiállt a kamerák elé és fájdalmas bejelentést tett.

„Egy hete fájdalommal küzdök”
– kezdte beszámolóját, majd elárulta egy krónikus betegségnek, a Müller-Weiss-szindrómának köszönhetően a lábközépcsontjában található csontok egy része folyamatos pusztuláson megy keresztül.

A világ megrendülve nézte ahogy a 21-szeres Grand Slam-bajnok arról beszél, a fájdalom kezd úrrá lenni a testén.

"A fájdalom elveszi a boldogságot, nem a teniszezéstől, hanem az élettől"
– mondta Nadal, és hozzátette be kell látnia, el fog jönni az a pillanat, amikor búcsút kell intenie a karrierjének.

Úgy tűnik a spanyol pályafutása rohamosan közelít a végéhez, azonban még nem hajlandó kimondani a végét, és elutazik a kezdvenc versenyére a Roland Garrosra. A mindig eltökélt játékos ugyanakkor nem bízza a véletlenre, orvosát is viszi magával.

"A Roland Garrosra pedig elviszem az orvosomat is, mert jól jöhet, ha menet közben kéznél van" – fejtette ki vasárnap kezdődő francia nyílt bajnokság 13-szoros bajnoka.

Úgy tűnik a győzelemért folytatott harc még mindig motiválja a már évtizedek óta talpon lévő Nadalt, akire kedvenc versenye szinte drogként hathat majd.

Borítókép: TPN/Getty Images

Forrás: MTI és Marca

Videók