"Musetti ellen mentálisan végig stabil maradtam"

Makk Péter a fontos pontok megnyerésével szárnyalt a negyeddöntőig a Roland Garros juniorversenyében - az utanpotlassport.hu közreműködésével.


Elképesztő héten van túl Makk Péter, aki junior egyesben egészen a legjobb nyolcig menetelt a Roland Garroson. Legyőzte az első kiemeltet, az első húsz közelébe került a világranglistán, és Párizsban testközelből láthatta a sportág legnagyobbjait. Interjú a 18 éves teniszezővel.
 
Pályafutása legnagyobb sikerét aratta csütörtökön Makk Péter a junior Roland Garroson. A 18 esztendős teniszező a junior-világranglistán második helyen álló, első kiemelt Lorenzo Musetti ellen nyert döntő szettes maratoni csatában, és a negyeddöntőbe jutott. A következő mérkőzést azonban a szerdai esőzés miatt másfél órával később le kellett játszani, és a tizedik kiemelt, amerikai Martin Damm lényegesen frissebb volt, és két játszmában legyőzte a magyar fiút.
 
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség
 
Persze, ettől még egy cseppet sem lehetett csalódott, hiszen második junior Grand Slam-tornáján sorozatban – a selejtezőben vívott találkozókkal együtt – öt mérkőzést nyert meg, és ezzel akár az első húszba is bekerülhet az U18-as világranglistán.
 
– Az első kiemelt legyőzése után másfél órával újra pályára kellett lépned, méghozzá a junior Roland Garros negyeddöntőjében. Elfáradtál a második összecsapásra?
 
– Természetesen igen. Nem jött jól a szerdai esőszünet, ahogyan az sem, hogy a háromszettes találkozó után nem sokkal újra pályára kellett lépnem. Ezen a szinten már csak kiváló játékosok jönnek szembe, ilyen fizikai állapotban Damm ellen nem lehetett esélyem.
 
– Viszont ami azelőtt történt, arra alighanem sokáig emlékezni fogsz. Pályafutásod legnagyobb eredményét érted el Musetti legyőzésével.
 
– Ez így van, nem is lehet kérdéses. Korábban játszottunk már kétszer, egyszer én győztem, egyszer ő, de mindenképpen a mostani meccsünk a legemlékezetesebb, hiszen ez Roland Garros-negyeddöntőt ért. Ismertem, tudtam, hogy az egykezes fonákját érdemes támadnom, ezen kívül mentálisan végig stabil maradtam. Azt hiszem, ez volt a siker a kulcsa.
 
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség
 

 

Videók