Mouratoglou szerint Federer tenyerese nincs ott a legjobb kettő között

A „Tennis Explained” sorozatának egyikében az „Edző”, ahogyan ő saját magára hivatkozik, az tenyeresekről beszélt.


A híres teniszedző, Patrick Mouratoglou nagyon egyedinek nevezte Roger Federer tenyeresét, ennek ellenére mégsem sorolta az általa valaha látott két legjobb tenyeres közé.

Mielőtt mélyebben belemerülnénk abba, hogy Mouratoglou szerény véleménye szerint Federer tenyerese hol helyezkedik el minden idők legjobb tenyeresei között, ne feledjük, hogy a vélemény egy szubjektív műfaj.

Az Instagramon szokásos „Tennis Explained” sorozatának egyikében az „Edző”, ahogyan ő saját magára hivatkozik, az tenyeresekről beszélt. Érintette Federer tenyeresét, amely a svájci egyik jellegzetes ütése volt, és amely sok játékosnak okozott gondot az alatt a két évtized alatt, amíg pályán volt.

Mouratoglou szerint a svájci tenyerese önmagában is eléggé egyedi volt, majd részletezte is, hogy mitől volt ennyire különleges ütés:

"Ami Roger tenyeresénél a leginkább kiemelkedett, az az volt, hogy ezzel az ütéssel képes volt időt elvenni az ellenfelétől, és mindvégig problémát okozott vele, miközben hihetetlen sok nyerőt ütött vele, sokszor az adogatás utáni második ütéssel. Lehet, hogy furcsán hangzik, de Federer tenyerese szerintem nincs is benne minden idők két legjobbja között.”

Annak ellenére, hogy a svájci mester tenyeresét dicsérte, a francia edző mégsem sorolná minden idők két legjobb tenyerese közé. Mouratoglou szerint Federer tenyerese a harmadik legjobb, amit valaha láttunk, és ezzel két játékos mögé sorolja be a svájcit.

Ketten voltak, akik jobban ütötték a tenyerest, mint a svájci játékos: Rafael Nadal, akit az első helyre sorolt, és Fernando Gonzalez, akit a második helyre tett be Federer elé.

„Rafael Nadal tenyerese kétségkívül a tenisztörténelem egyik legikonikusabb ütése. A pontosság és a félelmetes erő kombinációjával következetesen megtalálja a legjobb helyeket, így a spanyolé minden idők legjobb tenyerese" - mondta Mouratoglou.

(Borítókép: Getty Images)

Videók