Megvan Fucsovics Márton ellenfele

Argentin játékos vár rá az első körben.


Federico Coriával játszik az első fordulóban Fucsovics Márton, az egyetlen magyar férfi játékos, aki alanyi jogon szerepel az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján.

A világranglista 73. helyezettje eddig egyszer, 2017-ben mérkőzött meg az ATP-rangsorban 76. argentinnal, és három szettben legyőzte őt. Coria az idén csupán egy meccset tudott nyerni. Győzelem esetén Fucsovics a második fordulóban a 17. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musettivel találkozhat.

A hazai szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint Balázs Attila végül mégsem indul védett rangsorával az idei első Grand Slam-tornán.

A nőknél mindhárom magyar főtáblás a felső ágra került. Bondár Anna (79.) a nyitó fordulóban Ana Bogdannal (61.) mérkőzik meg. Eddig egyszer találkozott vele, 2019-ben salakpályán a román játékos bizonyult jobbnak. Gálfi Dalma (86.) Cseng Csin-vennel (30.) játszik, ez lesz az első találkozójuk. Udvardy Panna (90.) a kolumbiai Camila Osorióval (82.) csap össze az első fordulóban, akivel szemben 0-2-es a mérlege. Amennyiben összejönne a bravúr, a második körben a világelső lengyel Iga Swiatek jöhet szembe.

Borítókép: John Berry/Getty Images

Videók