Megbüntették a teniszsztárt, mert nem küzdött a pályán

Nick Kyrgiosnak 16 500 dollárt (4,5 millió forintot) kell fizetnie a sanghaji férfi tenisztorna második fordulójában tanúsított botrányos viselkedése miatt.


A 21 éves játékos - aki vasárnap pályafutása harmadik versenyét nyerte meg Tokióban - a német Mischa Zverev elleni, elvesztett meccsén több ízben is megszegte a szabályokat. A tornákat szervező ATP indoklása szerint az ausztrálok fenegyereke 10 ezer dollárt fizet azért, mert nem küzdött a pályán, ötezerbe kerül az, hogy trágár szavakat kiabált egy nézőnek, 1500-at pedig sportszerűtlen viselkedésért kell leszurkolnia.

A 6:3, 6:1-re elvesztett mérkőzésen Kyrgios nemtörődöm módon játszott, egy ízben meg sem várta, hogy Zverev visszaüssön egy hanyagul átpöttyintett szervát, hanem elindult a széke felé. Egy szurkolóval azért veszett össze, mert az szóvá tette a "lazsálását".

A világranglistán 14. Kyrgios korábban is okozott már botrányt a pályán viselkedésével. Tavaly augusztusban felfüggesztett eltiltást kapott, mert a montreali tornán meccs közben közölte Stan Wawrinkával, hogy a szintén ausztrál Thanasi Kokkinakis lefeküdt Wawrinka barátnőjével. Tavaly Sanghajban pedig 1500 dollárra büntették, mert hangosan szidta a külső pályákon tapasztalható körülményeket.

Videók