Mats Wilander támogatja Federert

Az egykori teniszező szerint jó ötlet az ATP és a WTA egyesítése.


A hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander támogatja Roger Federer ötletét, mely szerint ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t.

"Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és női tenisz egyesítésének?" - tette fel a kérdést szerdán a svájci sztár. "Nem arról beszélek, hogy a versenyeket is egyesíteni kellene a pályán, hanem a két szervezetet (az ATP-t és a WTA-t), amelyek felügyelik a profi tornákat."

Az 55 éves Wilander közölte, a kombinált tornák révén a fiatalokat is jobban fel lehetne futtatni.

"A koronavírus-járvány nagy lehetőség arra, hogy újraépítsük a tenisz imázsát. Federer, Nadal és Djokovic áll a reflektorfényben, de a fiatalokra is szükségünk van, és több közös versennyel ők jobban az előtérbe kerülnének" - jelentette ki a svédek volt világelsője.

"A koedukált tornák révén egyszerűsödnének a tévés közvetítési és a szponzori szerződések is. Jelenleg a nézőknek két külön helyre kell fizetniük, ha ugyanarról a versenyről férfi és női meccseket is látni akarnak" - tette hozzá.

Wilander kifejtette, hogy a teniszrajongók átlagéletkora 50 év felett van, ezért minden eszközt meg kell ragadni, hogy a fiatalokhoz is közelebb vigyék a sportágat. A teniszszezont márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, a kényszerpihenő legalább július közepéig tart.

Borítókép: Scott Barbour/Getty Images
 

Sport365.hu - Roger Federer a két szervezet egyesülését sürgeti

Roger Federer szerint talán ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t, miközben a koronavírus-járvány miatt a sportágban érdekeltek - különösen az alacsonyabban rangsorolt játékosok - gazdasági válságba kerülnek. "Csak kérdezem... Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és női tenisz egyesítésének, eggyé válásának?"

Videók