Magyar sikerekkel indult a US Open!

Fucsovics és Gálfi Dalma is pályára lépett.


Fucsovics Márton továbbjutott az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfői nyitónapján, ellenfele, a hazai közönség előtt szereplő Maxime Cressy a harmadik játszmában feladta az összecsapást.

Az elmúlt időszakban sokszor sérüléssel bajlódó, a világranglistán 98. helyezett magyar játékos és riválisa is hozta adogatójátékait az első szettben, a rövidítésben pedig Fucsovics hiába vezetett 4-3-ra, 7-4-re, végül Cressy volt jobb, aki 57 perc alatt jutott szettelőnyhöz. Az amerikai rögtön brékkel nyitotta a második játszmát, majd már a szettért adogatott, amikor Fucsovics visszabrékelt, és "lendületből" egyenlített. Sőt, a folytatásban is remekelt, 5:1-re elhúzott, ám ekkor Cressy jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot.

 Fucsovics a következő fordulóban a spanyol Alejandro Davidovich Fokinával találkozik.

A másik magyar érdekeltségű találkozón Gálfi Dalma két játszmában legyőzte a spanyol Nuria Párrizas Díazt, ezzel a 64 közé jutott.

Az első négy gémben mindketten hozták a saját szervájukat, a következő ötben viszont egyszer sem. A világranglistán 91. Gálfi a szett végén aztán újra jól adogatott, és 35 perc alatt előnybe került. A második játszmában megint együtt haladtak a felek, ekkor 3:3-nál jött a Gálfi-brék, és innen már a magyar teniszező nem engedte ki kezéből az 1 óra 22 percig tartó csatát.

Gálfi a következő fordulóban a brit Harriet Dart és az orosz Darja Kaszatkina párharcának győztesével találkozik.

Fotó: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Videók