Kyrgios Kobe Bryant halála óta nem hallgat zenét, amikor pályára lép

Az ausztrál hatalmas kosárlabda-rajongó, és jelenleg az NBL-ben szereplő South East Melbourne Phoenix társtulajdonosa.


Nick Kyrgios nemrég elárulta, hogy milyen hatással volt a karrierjére a néhai NBA-legenda, Kobe Bryant halála.

Kyrgios hatalmas kosárlabda-rajongó, és jelenleg az NBL-ben szereplő South East Melbourne Phoenix társtulajdonosa. Tavaly, amikor elment, hogy a helyszínről nézze meg az egyik meccsüket, akkor "filmbe illőnek" nevezte azt, kiemelve büszkeségét, hogy jó üzleti befektetést tett.

A szeszélyes ausztrál korábban elárulta, hogy gyerekkorában a kosárlabda karrierjét fontolgatta, de nem bánta meg, hogy teniszező lett. Kyrgios pedig végül olyan karriert futott be, amelyre néhány kemény kudarc ellenére is büszke lehet.

A 28 éves játékos a múltban komoly depresszióval küzdött, és még a korábbi világelső Andy Murray is felajánlott neki egy kis tanácsadást, miután károkat okozott saját magában. A mostani hosszú sérüléses kihagyás közepette a hosszú távú jövőjét is mérlegelte, de eltökélt szándéka, hogy visszatérjen a pályára.

A sporttól távol töltött ideje alatt Kyrgios a szenvedélyét a podcastingben és a szakértői munkában találta meg. A Good Trouble With Nick Kyrgios podcast házigazdája. Legutóbbi epizódjában Kyrgios megosztotta, hogy Bryant halála milyen hatással volt a meccs előtti szokásos rutinjára, amikor zenét hallgat a pályára lépése közben.

"Általában a pályafutásom azon szakaszában fejhallgatóval sétáltam ki, és azon a napon is rajtam volt, de nem hallgattam benne zenét. Szóval Rafával a hátam mögött sétáltam át az alagúton, kimentem, rajtam volt a Kobe-mez, és minden egy blöff volt, a fejhallgatóm rajtam volt, csak hallgattam, ahogy a közönség megőrül"

"Ez az egyik dolog, amire emlékszem arról a napról, és onnantól kezdve soha többé nem hallgattam zenét, mikor kisétáltam a pályára, mert imádtam, hogy Kobe mennyi mindent hagyott maga után, a tömeg pedig olyan hangos volt, amikor kisétáltam a pályára, és mindig is emlékezni akartam arra, hogy hallom, mennyire értékelik a hozzánk hasonló sportolókat... minket, amikor kisétálunk a stadionba" - mondta.

2020 januárjában Bryant és 13 éves lánya, Gianna hét másik emberrel együtt, a kaliforniai Calabasasban lezuhant helikopterben vesztették életüket. Kyrgios, aki akkor az Australian Openen versenyzett, Rafael Nadallal találkozott a negyedik fordulóban.

A korábbi wimbledoni döntős tomboló közönség közepette lépett a pályára, és a tragikus hír láthatóan nagyon megrázta, mert a könnyeivel küszködött mikor kisétált a Rod Laver Arena pályájára. Kyrgios azzal tisztelgett Kobe Bryant előtt, hogy felvette a Los Angeles Lakers mezét, amelynek hátán az amerikai 8-as mezszámát viselte.

Borítókép: Getty Images

Videók