Ivanisevic: "Djokovic nem felejtett el teniszezni"

A szerb volt edzője szerint, a közelmúltbeli vereségek aggasztóak, de nem problémásak.


Novak Djokovic az utóbbi időben nem játszott túl jól, de a szerb nem felejtett el teniszezni, állítja korábbi edzője, Goran Ivanisevic.

Ha valaki igazán jól ismeri Djokovicot, és azt, hogy mit gondolhatott mostanában, az Ivanisevic. Az egykori játékos alig néhány hete még edzette Djokovicot, amíg a világelső be nem jelentette a megdöbbentő hírt a szakításukról.

A szakítás okát nem nagyon értik, de a horvát edző szerint egyszerűen csak megunták egymást. Ivanisevic nemrég beszélt Djokovicról és arról, hogy két verziója van önmagának.

"Szerintem mindenképpen tudnia kell, hogy mit akar jelenleg, és meg kell jelennie a legjobb formájában. Van "A" Novak, és van "B" Novak. Ha az "A" Novak jelenik meg a pályán, mindig rá fogadsz."

"De ha "B" Novak lép a pályára, akkor ezek ellen a srácok ellen, különösen Jannik, Carlos és Medvedev ellen, akkor gondban vagy. Akkor nem tudok [rá fogadni]."

Ivanisevic szerint a közelmúltbeli vereségek, mint például a Nardi elleni, aggasztóak, de nem problémásak. Nem arról van szó, hogy elfelejtett jó teniszt játszani, mert nem felejtett el; sokkal inkább arról, hogy elég motivált maradjon és a célra összpontosítson, ami számára a Roland Garros és az olimpia lesz.

"Ott kell lennie... Jól kell teljesítenie salakon, és megfelelően kell felkészülnie a Roland Garrosra. Ott van, nem felejtette el, hogyan kell teniszezni, ez csak motiváció kérdése és az, hogy hogyan lép pályára"

A Monte-Carlo Masters minden bizonnyal betekintést nyújt majd abba, hogyan áll jelenleg a szerb világelső, de a szurkolói egy jó eredményben reménykednek, annak ellenére, hogy Djokovic az elmúlt években nem szerepelt túl fényesen Monte-Carlóban, és most is alacsonyan tartotta az elvárásokat vele szemben a tornát megelőzően.

Borítókép: Corinne Dubreuil/ATP Tour

Videók