Itt léphet legkorábban pályára Rafael Nadal

A 22-szeres Grand Slam bajnok spanyol továbbra is keményen dolgozik a visszatérésén.


Rafael Nadal január óta nem játszott tétmérkőzést, nemrég azonban bejelentette, hogy jövőre biztosan visszatér a mezőnybe.

Közel lehet Rafael Nadal visszatérése, mivel a spanyol a hírek szerint karácsony után Ausztráliába fog utazni. A 22-szeres Grand Slam bajnok spanyol január óta nem játszott mérkőzést, amikor is az Ausztrál Openen megsérült a csípője. Azonban most körvonalazódni látszik, hogy melyik lehet az a torna, amelyen visszatérhet a pályára, mivel Nadal már úgy tervez, hogy pár héten belül már újra pályára szeretne lépni.

Nadal nemrég jelentette be, hogy hónapokig tartó bizonytalanság után végre biztosan visszatérhet a versenyzéshez. A 37 éves játékos még májusban zárta le a szezonját, amikor nem sikerült a visszatérése a salakos szezon során, majd ezt követően artroszkópos műtéten esett át.

A spanyol eleinte habozott, hogy elkötelezze-e magát az újbóli visszatérés mellett, de néhány hete zöld utat adott saját magának, és bár nem jelentett be pontos időpontot vagy tornát a visszatérésére, mostanra kiderült, hogy az Ausztrál Openen már valószínűleg újra pályára léphet. A Cadena SER szerint a korábbi világelső karácsony után utazik majd el Down Underbe, ahol folytatja a felkészülését a visszatérésére, mielőtt egy bemelegítő tornán lépne pályára (valószínűleg Brisbane-ben, ami egy ATP 250-es torna), hogy egy kis „meccsrutint” szedjen össze.

Ha minden jól megy, akkor várhatóan indulhat az Ausztrál Openen. Az újság arról is beszámolt, hogy Nadal hamarosan Kuvaitba, az akadémiájára utazik, hogy tovább fokozza az edzésének az intenzitását. A 22-szeres Grand Slam győztes ezt követően hazautazna Mallorcára, mielőtt útnak indulna Ausztráliába.

Borítókép: Mark Kolbe/Getty Images

Videók