Ismét edzésben a világelső teniszező

Ashleigh Barty legutóbb februárban versenyzett.


Újra edzésbe állt Ashleigh Barty ausztrál teniszező, a női világranglista vezetője.

A 24 éves játékos márciustól egészen a közelmúltig nem találkozott az edzőjével, mert a koronavírus-járvány miatt Ausztráliában lezárták az államhatárokat, és Craig Tyzzer Melbourne-ben, ő pedig queenslandi otthonába ragadt.

Barty legutóbb februárban a dohai tornán versenyzett, majd nyáron úgy döntött, hogy az egészségügyi kockázatok miatt kihagyja az amerikai nyílt bajnokságot, sőt címvédő létére a francia nyílt bajnokságon sem indult. Szabadidejében sokat golfozott, légzőgyakorlatokat végzett Patrick

Rafter korábbi világelső teniszező vezetésével, illetve kedvenc csapata, az ausztrálfutball-bajnokságban szereplő Richmond Tigers szinte minden hazai mérkőzését a helyszínen tekintette meg.


Mindezek ellenére Barty lesz a világranglista év végi éllovasa, mivel a női versenysorozatot szervező WTA a világjárvány miatt kiigazította a rangsort.

A játékos elmondta, a profi tenisz legnagyobb kihívása, hogy soha nem lehetnek otthon egyszerre két-három hétnél tovább, ezért áldásnak tekinti, hogy ebben a kényszerszünetben két-három hónapnál is többet tölthetett otthon. Hozzátette, sikerült felfrissülnie, és most már arra összpontosít, hogy a lehető legjobban felkészüljön a januári ausztrál nyílt bajnokságra.


Borítókép:  Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Videók