Indulnak a zártkörű tenisztornák

Nadal és Serena Williams edzőjének az akadémiáján kisebb versenyeket szerveznek, nézők nékül.


Zártkörű de interneten nézhető tenisztornákra kerül sor a közeljövőben Rafael Nadalnak, illetve Serena Williams edzőjének az akadémiáján.

Az angol Telegraph napilap szerint a spanyol szupersztár mallorcai központjában a következő hónapokban férfi és női játékosoknak is szerveznek kisebb versenyeket, nézők nélkül.

"Ez segíthet abban, hogy formában maradjunk, amíg folytatódik a szezon" - jelentette ki a 19-szeres Grand Slam-bajnok Nadal, míg edzője, Carlos Moya hozzátette, a férfi tornákat szervező ATP is üdvözölte a terveket.


A 23-szoros GS-győztes Williams trénere, Patrick Mouratoglou a francia riviérán működtet akadémiát, ahol május 16-án kezdődik az Ultimate Tennis Showdown nevű eseménysorozat. Ennek folyamán öt hétvégén át tíz-tíz mérkőzésre kerül sor zárt kapuk mögött, ám online élő közvetítéssel. Az első meccset a hírek szerint a belga David Goffin és az ausztrál Alexei Popyrin vívja.

Németországban egy Koblenz melletti teniszcentrumban május 1-jén rajtol el egy négynapos torna, a mezőnyben a korábbi Davis Kupa-válogatott Dustin Brownnal. A találkozókon a két játékos mellett csak a bíró lesz jelen, és nemcsak nézni lehet őket az interneten, hanem fogadások is köthetők majd.

Az ATP és a WTA a koronavírus-járvány miatt egyelőre július 13-ig szünetelteti a férfi és a női versenyeket.

Borítókép: Fred Lee/Getty Images

Videók