Így reagált Nadal, amikor Federer elárulta neki a visszavonulását

Tudta, mit kell tennie.


Rafael Nadal Roger Federer miatt változtatta meg a Kaver Kupával kapcsolatos döntését.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Roger Federer a Laver Kupán lépett utoljára pályára. A búcsúmeccséhez pedig nem mást választott maga mellé párnak, mint egykori legnagyobb riválisát, Rafael Nadalt. Ráadásul velük egy csapatban szerepelt a korszak két másik zsenije, Novak Djokovic és Andy Murray is.

Rafael Nadal indulása azonban sokáig nem volt egyértelmű. A spanyol ugyanis még mindig küzd a Wimbledonban meghúzódott hasizmával, ráadásul magánéleti problémái is vannak, mivel várandós felesége kórházi ellátásra szorul. Nadal ugyanakkor gyorsan meggondolta magát, mikor Federer megkereste őt.

„Körülbelül tíz nappal azelőtt felhívott, és ez egy nehéz beszélgetés volt” – mondta Nadal a spanyol a Radioestadio Noche-nak.

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy az utolsó pillanatát velem akarta tölteni. A térde miatt azt sem tudtam, hogy tud-e párost játszani., ráadásul tisztában volt vele, hogy helyzetemből adódóan nem lehetek sokáig távol otthonról Egy héttel későbbre halasztottuk döntést. Az egyetlen dolog, amit mondhattam neki az volt: erősítsd meg, hogy játszani fogsz, hogy mindent megszervezhess, és amennyire csak tudok, veled leszek, akár játszol, akár nem” – tette hozzá.

A spanyol végül tartotta a szavát és bár csapattársainál később érkezett a helyszínre, pályára lépett Federer párjaként.

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images for Laver Cup

 

Videók