Huss és pöcc a wimbledoni vereségnek, Federer elődöntős Londonban

A Sport365.hu támogatja a fiatal újságírókat és blogszerzőket. Ebben a cikkben a vandormadar.blogstar.hu szerkesztője, Markója Áron publicisztikáját mutatjuk be.


Presztízs mérkőzésre lehetett számítani a Nitto ATP Finalsen.

A Nagy Hármasból két hatalmas klasszis képviselte a Björn Borg csoport zárómérkőzését. A tét egyértelmű volt - aki nyer továbbjut, a vesztes pedig búcsúzik a londoni világbajnokságtól. Roger Federer volt az a két játékos közül, akinek indokolt volt a törlesztés. A hatszoros világbajnok utoljára a wimbledoni fináléban 2 meccslabdáról kapott ki Novak Djokovictól.

A mérkőzés Federer szájíze szerint kezdődött.

Ismerjük Djokovicot, hogy nem egy gyors kezdő és erre most szépen ráfázott. Federer 1:1-nél elnyerte a szerb adogatását, akinek innentől esélye sem volt visszajönni. A svájci rendkívül agresszívan játszott, adogatásaival teljes mértékben kontroll alatt tartotta a szettet. Federer az első játszmában 84 %-ban nyerte meg az első szervái mögött a pontokat. Régen láttuk ennyire tehetetlennek Djokovicot fogadóként. Federer végül 6:4-re nyerte meg az első szettet.

A második játszma elején Djokovic hiába bizonyult veszélyesebbnek fogadóként, Federer remekül állta a sarat.

Federernek ezek a játékok kulcsfontosságúnak bizonyultak a mérkőzés további alakulása szempontjából.A svájci 2-2-nél elvette Djokovic adogatását, a folytatásban az agresszivitásával gyűjtötte saját szervái mögött a játékokat. A szerb 5-3-nál emiatt már hitehagyott lett, túl könnyedén veszni hagyta a találkozót. Federer 6:4 6:3 arányban, 1 óra 14 perc játékot követően harcolta ki megérdemelten a továbbjutást.


Roger Federer parádésan játszott. Fotó: dnaindia.com

A svájci Legenda összeszedte magát az első mérkőzéshez képest, mintha teljes átalakuláson ment volna keresztül a játéka. Kiválóan adogatott, és nagyon okosan nem ment bele a hosszú pontokba, helyette irgalmatlan agresszívan küldte le Djokovicot a pályáról.

Federer így csoportmásodikként jutott az elődöntőbe. A hatszoros világbajnok majd a görög Stefanos Tsitsipas ellen játszik a döntőbe kerülésért. A csoport másik korábban lejátszott mérkőzésén az osztrák Dominic Thiem ugyan vereséget szenvedett Matteo Berrettini ellen, de így is csoportelsőként várja soron következő ellenfelét.

A Björn Borg csoport eredményei:

Roger Federer ( 3 )-Novak Djokovic ( 2 ) 6/4 6/3

Korábban játszották:

Matteo Berretini ( 8 )-Dominic Thiem ( 5 ) 7/6(3) 6/3

 

Borítókép: TPN/Getty Images

Videók