Hivatalos - Agassi lesz az egyik Laver-kupa csapatkapitány 2025-től

Agassi az amerikai John McEnroe-tól veszi át az irányítást, aki a 2017-es prágai Laver-kupa óta volt a Team World kapitánya.


A korábbi világelső és nyolcszoros Grand Slam-bajnok Andre Agassit nevezték ki a Laver-kupa "Team World" csapatának új kapitányának, aki a 2025-ös San Franciscó-i eseményen kezdi meg megbízatását.

Agassi az amerikai John McEnroe-tól veszi át az irányítást, aki a 2017-es prágai Laver-kupa óta volt a Team World kapitánya. McEnroe és régi riválisa, Björn Borg, az Európa csapat kapitánya utoljára az idei Laver-kupán csapnak majd össze egymással, amelyet szeptember 20-22. között rendeznek meg a berlini Uber Arénában.

Agassi egyike annak az öt férfinak, aki az Open-érában teljesítette a karrier Grand Slamet. A '90-es években átalakította a teniszt az agresszív ütőképességeivel és az elképesztő ütéskészségével, valamint a szórakoztató stílusával a pályán és azon kívül is. A játék történetének egyik legkarizmatikusabb teniszezője, Agassi személyisége, stílusa és népszerűsége miatt globális legendává vált.

Nyolc Grand Slam címe mellett a 21 éves profi pályafutása során aranyérmet szerzett az atlantai olimpián és 60 tornagyőzelemig jutott, mielőtt a 2006-os US Openen visszavonult a tenisztől, miközben rajongói négy percig állva tapsolták őt.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy elfogadhatóm a felkérést, hogy én legyek a Laver-kupa Team World csapatkapitánya” - mondta Agassi, aki részt vesz az idei berlini eseményen is már, hogy felkészüljön az új szerepére, és hivatalosan is bemutatkozzon a következő Team World Captainként.

McEnroe is úgy véli, hogy Agassi a megfelelő ember a posztra.

„Szeretnék gratulálni Andre-nak, hogy ő lesz a következő csapatkapitány, tudom, hogy ő a megfelelő ember erre a feladatra” - mondta McEnroe.

„A Laver Kupa nagyon különleges számomra, egy igazán hihetetlen verseny, amelynek szeretek részese lenni. Szurkolni fogok neki és a Team Worldnek, és támogatni fogom, ahogy csak tudom.”

A Laver-kupa a kezdetek óta az éves tenisznaptár egyik legkülönlegesebb és legizgalmasabb eseményévé nőtte ki magát.

A háromnapos versenyen Európa hat legjobb férfi teniszezője mérkőzik meg a világ többi részéből érkező hat ellenfelével. Három játékos a világranglista alapján kerül be a versenybe, a fennmaradó három játékos kiválasztásáért pedig a kapitányok a felelősek.

Borg utódját, aki 2025-től a Team Europe kapitánya lesz, a következő napokban jelentik majd be.

(Borítókép: lavercup.com)

Videók