Hatalmas csatára késztette a melbourne-i győztest Babos

Alapos csúszással kezdődött, helyi idő szerint pedig éjfél után ért véget Miamiban Babos Tímea és a világranglista harmadik helyezett, a torna második kiemeltje, Angelique Kerber elleni negyeddöntője.


 
A két játékos korábban háromszor találkozott és az Australian Open idei győztese mindig simán győzött.
 
Miamiban is a világranglista 3. helyén álló német kezdett jobban, kétszer brékelt az első szettben, már 4:1-re vezetett, végül 6:2-vel hozta az első szettet.
 
Babos aztán váratlanul feltámadt és rögtön elvette ellenfele adogatását a második játszma elején, 3:0-ra is vezetett és magabiztosan nyerte a labdameneteket. 4:2-nél Kerbernek volt bréklabdája, de Babos hárított, ahogy 5:3-nál is, végül harmadik szettlabdáját kihasználva behúzta a második játszmát a magyar játékos.
 
A harmadik szettben is volt esélye Babosnak, kétszer is vezetett brékelőnnyel, majd 3:1-nél két labdája is volt a 4:1-hez. Sajnos Kerber mindkét bréklabdát hárította, majd gémlabdát hárított és elnyerte ellenfele szerváját (3:3).
 
A hajrában már simán – 0-ra és 15-re nyerte adogatásait a világranglista 3. helyezettje. A végén pedig Kerber 30-30 után meccslabdához jutott fogadóként és azt ki is használta.
 
Babos kedden, párosban még pályára lép Miamiban, Jaroszlava Svedova oldalán. A 4. helyen kiemelt duó ellenfele a Casey Dellacqua-Samantha Stosur kettős lesz a 2. fordulóban. 
 
„Nagy meccs volt, nyerhettem volna! De nyilván nem egyszerű a világranglista harmadik helyezettje ellen…Ő is küzdött, ahogy bírt és a végén ő volt a jobb. Kicsit mérges vagyok, de ugyanakkor boldog is. Fantasztikus élmény volt a centeren játszani! Remélem, hogy a párosban javítok!” – ol vasható a babostimea.hu-n.
 
 

 
WTA-TORNA, MIAMI (6 134 605 dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ
Kerber (német, 2.)-Babos (magyar) 6:2, 3:6, 6:4
Keys (amerikai, 22.)-Begu (román) 6:3, 6:1
Kuznyecova (orosz, 15.)-S. Williams (amerikai, 1.) 6:7 (3-7), 6:1, 6:2     
Bacsinszky (svájci, 19.)-A. Radwanska (lengyel, 3.) 2:6, 6:4, 6:2 
Halep (román, 5.)-Watson (brit) 6:3, 6:4

Videók