Győzelemmel tért vissza a háromszoros Grand Slam-bajnok

Challenger-tornát nyert Stan Wawrinka.


Prágai tornagyőzelemmel tért vissza a koronavírus-járvány okozta szünet után Stan Wawrinka, a svájciak háromszoros Grand Slam-bajnok teniszezője.

A 35 éves játékos a vasárnapi döntőben 7:6 (7-2), 6:4-re verte az orosz Aszlan Karacevet, aki 263. a világranglistán. A salakpályás challenger-verseny összdíjazása 137 560 euró (47,4 millió forint) volt.

null

Stan is THE MAN in Prague. The first champion of the #ATPChallenger restart. Congrats @stanwawrinka! pic.twitter.com/wUzpHTZBtK


Az olimpiai bajnok Wawrinka sikerével két helyet javítva feljön az ATP-rangsor 15. helyére. Legutóbb több mint tíz éve szerepelt a második vonalnak számító challenger-sorozatban, és Ivan Ljubicic 2005-ös zágrábi diadala óta ő a legmagasabban jegyzett teniszező, aki challenger-tornát nyert.

Wawrinka a járványhelyzetre hivatkozva nem vesz részt az augusztus 31-én kezdődő US Openen, ehelyett a New York-i Grand Slam-viadal után kezdődő európai salakos versenyekre koncentrál, és jövő héten egy újabb prágai challengeren lép pályára.

Kép: Hector Vivas/Getty Images

Videók