Gálfi kikapott, előnyben a románok Nagyváradon

Gálfi Dalma kikapott Ana Bogdantól pénteken a Billie Jean King Kupa rájátszásában a nagyváradi párharc pénteki nyitányán, így a magyar női teniszválogatott 1-0-s hátrányból várja a folytatást.


 A két játékos eddigi egyetlen összecsapását a világranglistán jelenleg 48. román nyerte 2019-ben Dubajban, ugyancsak kemény pályán.

Második találkozójukon a 85. helyezett Gálfi gyengén kezdett, és csakhamar 5:0-s hátrányba került. Ekkor hozta egyszer az adogatását, de fél óra elteltével már szetthátrányban volt. A folytatásban magára talált a balatonfüredi játékos, és innentől fej fej mellett haladtak tovább 3:3-ig, ekkor a 24 éves magyar harmadszor is elbukta a szerváját. Ezúttal rögtön visszabrékelt, ám a sorozatban harmadik brék révén ismét Bogdan volt előnyben (5:4). A 29 esztendős rivális a következő adogatógémben már nem remegett meg, és 1 óra 20 perc alatt nyert.

A folytatásban Bondár Anna (71.) csap össze Jaqueline Cristiannal (148.), majd szombaton a két egyes mérkőzés fordított felállásban zajlik, az utolsó felvonás, a páros pedig Monica Niculescu, Anca Todoni-Jani Réka, Udvardy Panna összecsapást hozhat a Sala Polivatenta Oradea Arenában.

A két csapat eddig kilencszer találkozott, de csak egyszer, 1993-ban nyertek a magyarok. Legutóbb, 2014-ben a budapesti Syma Csarnok adott otthont a csatának, akkor 2-1-re az ellenfél bizonyult jobbnak.

A magyar női csapat 2002-ben szerepelt legutóbb a világcsoportban. A nagyváradi párharc győztese jövőre a BJK Kupa döntőjének a selejtezőjében vehet részt, míg a vesztes az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja.

Fotó: huntennis.hu

Videók