Gálfi bravúrral a második fordulóban

A szerencsés vesztesként főtáblára jutott Gálfi Dalma bravúrral bejutott a második fordulóba az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán.


 A világranglistán 80. játékos kedden, a selejtező második fordulójában kikapott a brit Katie Swantól, de a német Tamara Korpatsch visszalépésével mégis felkerült az elitmezőnybe.

A 24 éves magyar a nyitókörben Danielle Collinsszal (31.) csapott össze, karrierje során először. A 29 esztendős amerikai tavaly döntőt vívott az Australian Openen, és hetedik is volt a WTA-rangsorban.

A csütörtöki csatában a balatonfüredi teniszező 1:1-nél brékelőnybe került, és 3:1-re elhúzott. Az ellenfél rengeteg rontott ütéssel és kettős hibával "segített", így nemsokára már 5:2 állt az eredményjelzőn. Gálfi ekkor adogatóként két szettlabdát elpuskázott, ám 5:4-nél már nem remegett meg, és 45 perc elteltével játszmaelőnyben volt.

A folytatásban Collins lépett meg 4:2-re, de ekkor elbukta a szerváját, majd a magyar játékos a hatodik ászával kiegyenlített. Itt pedig nem állt meg, ismét elvette egyre kedvetlenebb riválisa adogatását, és 1 óra 38 perc után lezárta a meccset.

Gálfi pályafutása során másodszor vert meg top 50-es ellenfelet, míg Collins előzőleg 2017-ben búcsúzott ilyen korán Indian Wellsben.

A magyar játékosra a második fordulóban a nyitókörben erőnyerő francia Caroline Garcia vár, akit az ötödik helyen emeltek ki a szervezők.

A férfiaknál Fucsovics Márton (84.) az idén Australian Open-nyolcaddöntős, hazai közönség előtt szereplő Jeffrey John Wolffal (44.) találkozik az első fordulóban, magyar idő szerint pénteken hajnalban.

Fotó:  Julian Finney/Getty Images

Videók