Fucsovics megszorongatta Thiemet, de nem tudta végül legyőzni

Két pontra volt Thiem legyőzésétől.


Fucsovics Márton három szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt osztrák Dominic Thiemtől a Rómában zajló salakpályás tenisztorna férfiversenyének második fordulójában, szerdán.

Az első két játékot a világranglistán 44. helyezett magyar teniszező nyerte, de Thiem (4.) 3:3-nál egyenlített. Fucsovics a stabil alapjáték mellett több bravúrt is bemutatott, így 5:3-ra ismét ellépett, és bár néhány hibát is elkövetett, harmadszor is megnyerte ellenfele adogatójátékát, így 6:3-ra az övé lett az első szett. A két játékos negyedik alkalommal találkozott egymással - minden alkalommal salakon -, és Fucsovics először tudott szettet nyerni Thiem ellen.

 

 

A magyar teniszező a második felvonásban is összeszedetten játszott, és 3:1-re vezetett az amerikai nyílt bajnokság tavalyi győztese ellen, aki azonban egyre jobban teljesített, és ezúttal is egyenlített (3:3). Fucsovics 5:4-nél, majd 6:5-nél is lezárhatta volna fogadóként a meccset, de nem járt sikerrel, így rövidítésre került sor, amelyben a nyíregyházi játékos 5-4-re vezetett, tehát két pont választotta el a győzelemtől, ám végül 7-5-re kikapott, ezzel Thiem két órát követően egyenlített. A harmadik szett alakult a legsimábban, az osztrák sokkal kevesebbet rontott, mint korábban, ezúttal egyetlen játékot sem veszített, így 2 óra 35 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Dominic Thiem (osztrák, 4.)-Fucsovics Márton 3:6, 7:6 (7-5), 6:0

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Videók