"Ez számomra csalódás, befolyásolta a mérkőzés kimenetelét"

Andy Murray nagy csatában kapott ki Stefanos Tsitsipastól a US Open nyitányán.


Az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában a harmadik helyen kiemelt görög Stefanos Tsitsipas és a korábbi brit Grand Slam győztes Andy Murray találkozott egymással.

A mérkőzés közel öt óra után dőlt el, ahol Tsitsipas legyőzte a 34 éves Murrayt öt játszmában. 

A találkozón Tsitsipas két alkalommal is szünetet kért, egyszer a harmadik elveszített játszma után, amikor a bal lábát kellett ápolni, majd a negyedik játszma után WC-szüntetet kért. Ez az, amit nehezményezett a háromszoros Grand-Slam győztes Murray. 

„Ez számomra csalódás, mert úgy érzem, befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Ez persze nem azt jelenti, hogy legyőztem volna Tsitsipast, de döntő befolyással bírt a találkozóra. Nagyra értékelem őt, mert kiváló játékos, de ezek után nem tudom őt tisztelni.”

A harmadik helyen kiemelt Tsitsipas így nyilatkozott a mérkőzés után a történtekről.

„Erről először egymás között kellene beszélnünk, hogy megértsük, mit csinálunk rosszul. Nem gondolom, hogy megszegtem volna a szabályokat. Mindent a szabályoknak megfelelően csináltam. Nem tudom ilyenkor mit érezhet az ellenfelem, amikor pályán vagyok, de ez nem igazán érdekel. Azokat a szabályokat követem, amiket az ATP diktál.”

Az első Grand-Slam címére hajtó görög teniszező később elmagyarázta, hogy miért töltött ennyi időt a fürdőszobában.

„Magammal vittem a ruháimat és ennyi időbe telik, amíg átöltözöm és visszamegyek a pályára. Nem tudom mi a szabály ezzel kapcsolatban, de ha jól tudom, akkor kétszer lehet fürdőszobai szünetet tartani, egy három nyert játszmáig tartó mérkőzés után, a harmadik szett végén, és az ötödik szett után. Soha nem szegtem szabályt ezért nem látok arra okot, hogy ez bárhol probléma legyen."

Tsitsipast korábban már támadták amiatt, hogy túl sokat tölt el a fürdőszobában. Korábban a német Alexander Zverev vádolta meg azzal, hogy tiszteségtelenül játszik. A görög teniszező erre így reagált.

"Mindent a szabályoknak megfelelően csináltam. Nem tudom ilyenkor mit érezhet az ellenfelem, amikor pályán vagyok, de ez nem igazán érdekel. Azokat a szabályokat követem, amiket az ATP diktál.”

Forrás: espn.com, cnn.com 
Borítókép: Facebook.com/ Andy Murray 
 

Videók