"Ez az utolsó dolog, amit be akartam jelenteni pályafutásom legjobb szezonjának végén”

Berrettini nem lép pályára a döntőben.


Matteo Berrettini pénteken bejelentette, hogy sérülése miatt nem állhat az olasz teniszválogatott rendelkezésére a jövő héten rajtoló Davis Kupa-döntőben.

A 25 éves játékos kedden visszalépett a torinói ATP-világbajnokságtól, mert a hasfalát fájlalta, a helyét honfitársa, Jannik Sinner vette át. A Davis Kupa 18 csapatos fináléját jövő csütörtöktől december 5-ig rendezik három helyszínen, Madridban, Torinóban és Innsbruckban. A társházigazda olaszok az amerikaiakkal és a kolumbiaiakkal vívják csoportmeccseiket Torinóban, ott, ahol a magyar válogatott előbb az ausztrálokkal, majd a horvátokkal csap össze.

"Ez az utolsó dolog, amit be akartam jelenteni pályafutásom legjobb szezonjának végén - mondta visszalépésével kapcsolatban a wimbledoni döntős Berrettini. - Fantasztikus év van mögöttem, tele érzelmekkel, győzelmekkel, fájó vereségekkel és szerencsétlen sérülésekkel. Ez utóbbi miatt nem tudok részt venni a DK-ban idén. Fájdalmas és csalódást keltő napokon vagyok túl."

A legjobb olasz játékos kiválásával Sinner, Fabio Fognini, Lorenzo Sonego és Lorenzo Musetti alkotja majd az olasz csapatot.

Borítókép: atptour.com

Videók