„Egy ilyen műtét után Nadal tudna járni, de futni már nem”

Ezért halogatja a spanyol teniszező a műtétet.


Rafael Nadal aggódik a francia nyílt bajnokság előtt bő egy héttel kiújult lábproblémái miatt, azonban a spanyol teniszező nem adja fel.

Legutóbb szettelőnyről kikapott Denis Shapovalovtól a római salakpályás tenisztornán, ahol láthatóan komoly fájdalmakkal küzdött. Előzőleg a teljes áprilist kihagyta fáradásos bordatörése miatt, a tavalyi szezon nagy részében pedig szintén lábproblémái miatt volt harcképtelen.

A gondok forrása a Müller-Weiss-szindróma, amely a lábközépcsont egy ritka deformációja, és a csontállomány kisebb mértékű pusztulásával jár.

„A szakember, aki 2005-ben látta őt, azt mondta nekünk, hogy nagyon nehéz lesz számára a legmagasabb szinten sportolni, de Rafael a lehető legjobban dacolt ezzel, mert képes volt rá és szembenézett ezzel a nehéz helyzettel. Úgy nézett ki, hogy rövid lesz a karrierje, de minden sokkal jobban alakult, mint vártuk. Amikor befejezi a pályafutását , lesz megoldás a sérülésére, de míg játszik addig nem. Az elvégzett műtét után már nem fog tudni magas szinten játszani, ezért nem fekszik most kés alá” – mesélte korábban Nadal nagybátyja, Toni Nadal Mallorcán az újságíróknak.

Gilbert Versier a Vincennes-i katonai kórház ortopédiai osztályának volt vezetője is beszélt már Nadal állapotáról. Versier azt állította, Nadal nem tud majd futni, ha megműtik.

„Egy ilyen eljárást követően a betek képes járni, de nem tud futni. Ezért halasztjuk az ilyen műtéteket, és csak olyan betegeknél hajtjuk végre, akiknek nagy fájdalmaik vannak, és nem tudnak megfelelően járni. Természetesen Nadal esetében nem ez a helyzet.”

Forrás: experss.co.uk és MTI
Borítókép és fotók: Julian Finney/Getty Images

Videók