"Duplán oltottnak kell lenned, hogy Ausztráliába beléphess"

Komoly kijelentés az Australian Open előtt.


Minden Ausztráliába utazni kívánó személynek kötelező lesz beoltatnia magát, így a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságra is csak a teljes körűen beoltott játékosok kapnak vízumot.

Az ausztrál kormány rendelkezéséről Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter nyilatkozott szerdán, hangsúlyozva, hogy nem tesznek kivételt senkivel, így a férfi világranglista-vezető Novak Djokoviccsal sem.

"Duplán oltottnak kell lenned, hogy Ausztráliába beléphess. Ez egy általános rendelkezés, nem csupán a teniszezőkre vonatkozik" - jelentette ki a politikus egy ausztrál rádióadónak adott interjúban. "Nincs külön üzenetem Novaknak, az üzenet mindenkinek szól, aki hozzánk akar látogatni".

A 21. Grand Slam-trófeájára hajtó szerb sztárjátékos közismerten nem kedveli az oltásokat és eddig nem volt hajlandó elárulni, hogy a koronavírus elleni vakcinát beadatta-e magának.

Nemrég pedig úgy nyilatkozott, még nem tudja, pályára lép-e Melbourne-ben, hogy megvédje címét. Djokovic számára azért is lehet nehéz a döntés, mert Ausztráliában hagyományosan kiválóan szerepel, 20 GS-diadala közül kilencet Melbourne-ben nyert.

Ausztrália másfél éve lezárta határait a külföldiek előtt, várhatóan azonban heteken belül ismét engedélyezik majd az országba lépést, a turizmus újraindítása pedig a jövő év elejére várható.

Borítókép: Facebook.com/ Alex Hawke 

Videók