"Dominikot akkor is nehéz legyőzni, amikor épp nincs csúcsformában" - Fucsovics Márton

A 29 éves magyar teniszező három szettben esett ki Rómában.


Fucsovics Márton szerda délelőtt nagy csatában, három játszmában szenvedett vereséget a római tenisztornán. Ellenfele a negyedik helyen kiemelt osztrák, Dominic Thiem volt, akit az első játszmában le tudott győzni, de a második labdamenet végén, bár közel járt a bravúrhoz nem tudott győzni. 

A magyar teniszező közösségi oldalán így értékelte a mérkőzést. 

"A hétfői Nishioka elleni győztes mérkőzés után bizakodva, felkészülten, jó felfogásban álltam pályára, igyekeztem a lehetőségeimet kihasználni, Dominikot azonban nehéz legyőzni még akkor is, amikor nem játszik top formában. Kikaptam döntőszettben 6:3 , 6:7, 0:6 -ra. Ezek a száraz tények, a második szett elveszített tiebreakje rányomta a bélyegét a döntőszettre. A munkát folytatjuk, a RG-ra szeretném a legjobb formát nyújtani, Párizs előtt még Genf ATP 250. fogok játszani, ahol 3 éve eddigi egyetlen trófeámat megnyertem. Üdv mindenkinek , köszönöm a szurkolást!"

 

Borítókép: Facebook.com/ Fucsovics Marci
Forrás: Facebook.com/ Fucsovics Marci 

 

 

Sport365.hu - Fucsovics megszorongatta Thiemet, de nem tudta végül legyőzni

Fucsovics Márton három szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt osztrák Dominic Thiemtől a Rómában zajló salakpályás tenisztorna férfiversenyének második fordulójában, szerdán. Az első két játékot a világranglistán 44. helyezett magyar teniszező nyerte, de Thiem (4.) 3:3-nál egyenlített.

 

Videók