Djokovic: Remélem, hogy Alcarazzal olyan rivalizálásom lesz, mint amilyen Federerrel, Nadallal és Murrayvel volt

A szerb kiemeli a spanyol társát, mint az új játékosgeneráció egyértelmű vezérét.


Novak Djokovic, aki Rómában járt, hogy a Ryder Kupa alkalmából rendezett hírességek kiállításán játsszon, dicsérő szavakkal illette Carlos Alcarazt.

„A tenisz jövője garantált, ha Carlos vezeti ezt az új generációt. Idén háromszor játszottunk egymás ellen, olyan csúcsmérkőzéseken, mint a wimbledoni döntő, a Roland Garros elődöntője és a cincinnati finálé, amely számomra az egyik legjobb háromszettes mérkőzés, amelyet életemben játszottam” – mondta Djokovic a Sky Italia mikrofonjainak.

A szerb egyértelműen úgy érzi, hogy jó, hogy a férfiak versenyében olyan új riválisok jelennek meg, mint a Carlitosszal való, de "azok, amelyek Federerrel, Nadallal és Murrayvel voltak, még mindig magasan fölöttem állnak. Remélhetőleg Alcarazzal is annyiszor fogok játszani, mint a többiekkel, mert ez azt jelenti, hogy még évekig teniszezhetek".

A jelenlegi világelső Djokovic elégedett egy olyan évvel, amelyet a négy "Grand Slam" címből hárommal zár: „A nagyok azok, amelyek most számítanak nekem, és hogy hármat megnyertem, a másikban pedig döntőbe jutottam, azt hiszem, ennél többet nem kérhetek”.

Borítókép: Jamie Squire/Getty Images

Videók