Djokovic kifakadt: Húszéves pályafutásom során ilyen még nem történt

A szerb teniszező nem látott semmi logikát vagy okot az eljárásban.


Szerbia bejutott a Davis Kupa elődöntőjébe, miután Malagában 2:0-ra legyőzte Nagy-Britanniát. Az első pontot Miomir Kecmanovics hozta a szerbeknek, aki 7:6, 7:6-ra verte Jack Drapert, a másodikat pedig Novak Djokovics, aki könnyedén, 6:4, 6:4-re győzte le Cameron Norrie-t.

A világ első számú teniszezőjének sokkal több gondja volt a közönséggel, de a szervezőkkel is. A mérkőzés után el is magyarázta, hogy miért.

„Még nem végeztem el a teljes doppingellenőrzést, vért kell adnom. Volt egy rövid beszélgetésem a doppingellenes ügynökség embereivel. Nem hittem el, hogy ilyen döntést hoztak, a pályafutásom több mint 20 éve alatt még soha nem fordult elő velem, hogy másfél órával a mérkőzés előtt doppingellenőrzésre kelljen mennem. Megvan a saját rutinom, nincs szükségem erre a figyelemelterelésre, hogy vizeletet és vért vegyenek tőlem, hogy azon gondolkodjak, hogy abban a pillanatban adhatok-e vizeletet” – mondta, majd hozzátette:

„Támogatom, hogy teszteljem magam vagy bárkit - százszor, nem probléma, de nem a meccs előtt. Ha végeztem, gyere és tesztelj, ebben nem láttam semmi okot vagy logikát. Most vért veszek, de remélem, hogy megváltoztatják az ilyen döntéseket. Szégyen, amit tettek.” – jelentette ki Djokovics.

A szerb klasszis szerint „az is érdekes, hogy a WADA egy magáncég, ahelyett, hogy lenne nekünk erre a tevékenységre. Ez hallatlan, nem értik, mi történik itt, hogy ez egy sport, hanem csak ugyan már, mi bajod van, hogy vért adsz, pisilsz...”

Borítókép: Giampiero Sposito/Getty Images

Videók