Djokovic győzött és megelőzte Federert

Olasz ellenfelét múlta felül a szerb teniszező.


Novak Djokovic nyerte az g ATP-döntőt, a szerb teniszező 6:3, 6:3 arányban legyőzte az olasz Jannick Sinnert.

Djokovic ezzel rekordot jelentő hetedik címét szerezte meg a döntő tornán. A svájci Roger Federer hatszor nyert címet a legjobbak döntőjén, míg Pete Sampras és Ivan Lendl ötször.

A szerb egyébként nem is került volna a döntőbe, ha Sinner a csoportkör utolsó fordulójában a Holger Rune elleni győzelmével be nem juttatja oda. A döntő volt a 22 éves olasz és a 36 éves szerb második próbálkozása a torinói tornán. Korábban a csoportban Sinner egy maratoni mérkőzésen 7:5, 6:7(5), 7:6(2) arányban verte Djokovicot.

Amellett, hogy Djokovic ezzel a győzelemmel megakadályozta, hogy Sinner megnyerje a tornát, megállította őt a tenisz történetének legnagyobb pénznyereménye felé vezető úton is. Egy újabb Djokovic elleni siker 4,8 millió dollárt hozott volna Sinner számára.

Sinner csak a tornán és a csoportmérkőzéseken való részvételért 325 500 dollárt kapott. Egy-egy győzelem 390 ezerrel növelte a keresetét, az elődöntőben aratott győzelem pedig 1,105 millió dollárt hozott neki. A döntő győztesének nyereménye 2,201 millió dollár.

Ez azonban nem így lesz, Djokovic 390 ezer dollárral kevesebb, összesen 4,41 millió dolláros keresettel térhet haza. Ennek oka a torna csoportkörében elszenvedett egy vereség, pont Sinnertől.

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Videók