Djokovic csalódott Nadal távolléte miatt

A szerb világelső csak remélni tudja, hogy spanyol riválisa pályára lép majd kedvenc tornáján a Roland Garroson.


Rafael Nadal jelenleg nem tud versenyezni az ATP Touron, és az egyik legnagyobb riválisa, Novak Djokovic is elismerte, hogy hiányzik neki a spanyol ellenfele.

A 2024-es Monte-Carlo Masters a szezon első ATP 1000-es salakpályás versenye, de nem lesz ott az az ember, aki rekordot jelentő módon már 11-szer nyerte meg a Hercegségben zajló tornát.

Nadal visszalépett az eseménytől, amelyen Djokovic az első helyen kiemelt, és az egyik fő favoritnak is számít, annak ellenére, hogy 2015 óta nem tudott diadalmaskodni Monte-Carlóban.

A torna előtt a L'Equipe-nek nyilatkozva Djokovicot arról kérdezték, hogy szerinte láthatjuk-e még a spanyolt a teniszpályán, és elismerte, hogy a tenisz számára nagyon fontos, hogy Nadal ott legyen a pályán, különösen, hogy a 2024-es szezon valószínűleg az utolsó lesz számára.

"Ez a kérdések kérdése! Erre csak ő tud válaszolni. Fontos a sportágunk számára, hogy Rafa a pályán legyen, és még inkább fontos idén, amikor azt mondta, hogy talán ez lesz az utolsó szezonja. Kár, hogy az év eleje óta nem játszik".

Ennek ellenére Djokovicnak nincsenek információi a spanyol fizikai állapotáról, így ahogy a többi ember, úgy ő sem tudja megmondani, hogy mekkora az esélye annak, hogy Nadal még visszatér-e.

Bár ez azt jelentené, hogy esetleg csökkennének az esélyei, a szerb mégis szeretné újra a teniszpályán látni legnagyobb riválisát a French Openen, azon a tornán, amelyet a 22-szeres Grand Slam bajnok egészen hihetetlen módon 14-szer nyert már meg pályafutása során.

"Nem tudom, hol tart a testével. De ki másnak van joga rajta kívül ahhoz, hogy azt tegye, ami számára jó? Ő a sportágunk legendája. Teniszrajongóként remélem, hogy visszatérhet kedvenc salakos pályájára, a Roland Garrosra."

Borítókép: Christophe Ena / AP

Videók