Djokovic az olimpiai aranyérmet tekinti prioritásnak 2024-ben

A szerb világelső azt mondja, hogy ugyanúgy készül az olimpiára, mint bármelyik Grand Slam-tornára, mivel az idei párizsi olimpián szeretné megszerezni élete első aranyérmét.


Novak Djokovic azt mondja, hogy ugyanúgy készül az olimpiára, mint bármelyik Grand Slam-tornára, mivel a 2024-es párizsi olimpián szeretné megszerezni élete első aranyérmét.

Annak ellenére, hogy a szerb játékos karrierje során 24 Grand Slam-győzelmet szerzett már, egy olimpiai aranyérem még mindig hiányzik a nagyra becsült trófeaszekrényéből. A 36 éves szerb játékos korábbi legjobb eredménye az olimpiákon 2008-ban született, amikor bronzéremmel térhetett haza a pekingi olimpiáról.

Úgy tűnik, hogy az olimpiai arany megszerzése nagy cél Djokovic számára ebben a szezonban, mivel korábban úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg ez lesz pályafutása utolsó kísérlete egy rangos érem megszerzésére.

Amikor a 2024-es Monte-Carlo Mastersen a Tennis Channel nek adott interjúban az olimpiáról és annak prioritásáról beszélt az idei versenynaptárában, Djokovic azt mondta, hogy ez egy olyan verseny, amelyet ugyanolyan fontosnak tart, mint bármely másik Grand Slam-tornát.

"Ez egy olimpiai év, és azok nagyon ritkák, mivel csak négyévente jönnek. Mint minden olimpiai évben, a nyári játékokat is a legfontosabb versenyek közé sorolom, ahol a legjobb teljesítményt és legjobbamat akarom nyújtani. A Grand Slameken kívül ez a legnagyobb prioritás."

Végső soron Djokovic pályán mutatott cselekedetei arra utalnak, hogy az ATP olimpiai rangsorában az első kiemelt pozíciót szeretné. Djokovic pedig ezelőtt nem sokkal még a rangsor élén állt, ám Jannik Sinner április elején megnyert Miami Open címével, leszorította a szerbet az vezető helyről.

A 36 éves játékosnak azonban még van ideje arra, hogy megpróbálja visszaszerezni Sinnertől az első helyet, mielőtt július 26-án elkezdődik az olimpia. A közelgő nyári varázslatról elmélkedve Djokovic kijelentette, hogy a 2024-es Roland Garros május 20-i rajtjára szeretne csúcsformába lendülni, azzal a céllal, hogy az utolsó három Grand Slamen, valamint az olimpián a lehető legmagasabb szinten versenyezzen.

"Úgy gondolom, hogy az a időszak a Roland Garros, Wimbledon, az olimpia és a US Open alatt, az a két-három hónap az, amikor a legjobb teniszemet akarom játszani, és remélhetőleg ez meg is fog történni".

Borítókép: Corinne Dubreuil/ATP Tour

Videók