Djokovic a Roland Garrost még biztosan világelsőként kezdi

A szerb a Roland Garros előtt visszaszerezheti a Rómában elvesztett pontokat, mivel a héten a Genfi Openen is pályára lép.


Novak Djokovic marad a világelső a salakpályás szezon hátralévő részében, de a Top 10-ben jelentős változások történtek az Italian Open befejeztével követően.

Djokovic 130 pontot bukott az Alejandro Tabilo elleni harmadik fordulós veresége után Rómában. A Roland Garros előtt azonban visszaszerezheti a Rómában elvesztett pontokat, mivel a héten a Genfi Openen is pályára lép.

A szerb azonban nem biztos, hogy a francia nyílt teniszbajnokság után is a világelső marad. Jannik Sinner a nyomában van, mindössze 1090 ponttal lemaradva tőle. Meg kell jegyezni, hogy Djokovic címvédőként 2000 pontot fog védeni Párizsban, amikor május 26-án elkezdődik a torna.

Carlos Alcaraz annak ellenére is kényelmesen megőrizheti a harmadik helyét, hogy sérülés miatt kihagyta az Italian Opent. Alexander Zverev viszont Daniil Medvedev helyére lépett a legjobb négy közé.

A német vasárnap begyűjtötte második Római Masters-címét, és ezzel megelőzte az oroszt. Ez azt is jelenti, hogy Zverev lesz a negyedik kiemelt a francia nyílt teniszbajnokságon. Andrey Rublev és Casper Ruud a hatodik, illetve a hetedik helyet foglalják el.

Hubert Hurkacz Stefanos Tsitsipas fölé lépett a nyolcadik helyre, Grigor Dimitrov pedig újabb egy hétig megtartotta a helyét a világranglista 10. helyén. Nicolas Jarry hajtotta végre a legnagyobb előrelépést a top 20-ban.

A chilei hatalmas meglepetésre döntőzött az Italian Openen, és nyolc helyet ugorva a világranglista 16. helyére lépett előre. Jarry honfitársa, Alejandro Tabilo szintén történelmet írt Rómában azzal, hogy bejutott az elődöntőbe. Ő legjobb 30 közé került be ezzel a menetelésével, pályafutása legjobbjaként a 25. helyen áll jelenleg.

Borítókép:  Peter Staples/ATP Tour

Videók