Djokivic bevallotta, nem tartotta be a karanténszabályokat

A botrány folytatódik.


A Tennis love and game írását változtatás nélkül közöljük.

Közleményt adott ki szerda délután Novak Djokovic, amiben többek között a decemberi pozitív PCR-tesztjének a körülményeit magyarázza, mert szerinte sok fals hír jelent meg azokról a napokról.

A világelső szerb épp a Rod Laver arénában edzett, amikor megjelent a közlemény a Facebook oldalán, amiből kiderül, hogy december 14-én megjelent egy kosárlabda mérkőzésen Belgrádban. Mivel sokan covidosak lettek azok közül, akik ott voltak az arénában, ő is csinált egy antigén tesztet 16-án, bár tünetei egyáltalán nem voltak. A biztonság kedvéért csináltatott egy hivatalos PCR-tesztet is. Másnap (17-én) mielőtt elment volna egy rendezvényre, ahol díjakat adott át gyerekeknek, újból elvégzett egy antigén tesztet, ami megint negatív lett. Az esemény után értesült, hogy a PCR viszont pozitív eredményt mutatott. Lemondta minden további programját, csak a L’Equipe riporterével találkozott a saját teniszklubjában, mert már régebben megbeszélték az interjút. Jól érezte magát. Távolságot tartott, maszkot viselt, amit csak a fotózáshoz vett le. Később megbánta, hogy nem mondta le az interjút és kezdte el azonnal az izolációt.
Sajnálatos adminisztrációs hiba, emberi tévedés volt, hogy rossz négyzetet pipált ki arra a kérdésre, utazott-e az Ausztráliába érkezése előtti 14 napban. A menedzsment egyik tagja bakizott és ezért elnézést kértek az ausztrál hatóságoktól.

Kijelentette, hogy a továbbiakban nem fog nyilatkozni az ügyről, maximálisan tiszteletben tartja az ausztrál kormány és az illetékes hatóságok munkáját és a jelen eljárást. Igazából ennyi a lényege a közleménynek, ami megerősíti a keddi hírt, miszerint a felek tűzszünetet kötöttek: Novak Djokovic marad Melbourne-ben, nem utasítják ki, első kiemeltként elindul az Australian Openen.

Azért mindent nem sikerült megnyugtatóan, minden kétséget kizáróan tisztáznia a világelsőnek. Az egyébként teljes mellszélességgel mögötte álló szerb miniszterelnök épp kedden közölte, hogy Szerbiában 14 nap kötelező karantén vonatkozik mindenkire, aki pozitív PCR-tesztet produkál, márpedig Novak Djokovic jóval hamarabb elutazott Belgrádból és az első napokban sem tartotta be a karantén szabályait. Nem hiszem, hogy ezért bármikor felelősségre fogják vonni a hazájában – az ausztrálokat pedig ez a rész nem érdekli.

A lényeg, hogy Novak Djokovic indul a versenyen és egyszerre küzd Rafa Nadallal a 21. Grand Slam-serlegért. Persze ehhez másik 126 játékosnak is lesz némi hozzáfűzni valója.

Borítókép: Novak DJokovic/Twitter

Videók