Dimitrov ihletett teljesítményt nyújtva sokkolta Alcarazt

Grigor Dimitrov szerdán bejutott a Shanghai Masters negyeddöntőjébe, miután lehengerlő formát nyújtva három játszmában legyőzte az első helyen kiemelt Carlos Alcarazt.


A spanyol még az első játszma végén megnyert három játékot zsinórban, amivel be is húzta a nyitó játszmát, de a briliáns formában teniszező bolgár így is vissza tudott vágni és végül 5-7 6-2 6-4 arányban megfordította a mérkőzést és ezzel a torna egyik nagy esélyesévé lépett elő. A világranglista 19-ik helyén álló Dimitrov karrierje egyik legnagyobb győzelmét aratta ezzel.

A 32 éves bolgár teniszező, akit edzője, Jamie Delgado is árgus szemekkel figyelt, végig elbizonytalanította Alcaraz-t és a találkozó végére 26 nyerő ütést számlált, köztük 10 ászt, míg végül két óra kilenc perc alatt legyűrte spanyol ellenfelét.

Dimitrov a mérkőzés végén elmondta:
"Benne maradtam a mérkőzésben és ez volt a kulcs a győzelemhez. Nagyon jól szerváltam, de az első szettben elkövettem néhány hibát. Miközben kezdtek elfogyni a lehetőségeim, akkor éreztem rá az adogatójátékaira, és a harmadik szettben végül stabil tudtam maradni végig. Tudtam, hogy mit kell tennem, és biztos voltam benne, hogy folyamatos nyomást kell gyakorolnom rá. Nem mentem sehova - 15 éve még mindig itt vagyok. Nem megyek sehova."

Dimitrov legközelebb a születésnapos Nicolas Jarry ellen lép majd pályára, aki Diego Schwartzman-t búcsúztatta szintén három játszmában 6-3 5-7 6-3 arányban.

Borítókép: Lintao Zhang/Getty Images
 

 

 

 

Videók