Cuki maszkokkal nyújt segítő kezet a világelső

Naomi Oszaka egyedi tervezésű darabokat árusít.


A kétszeres Grand Slam-győztes, Naomi Oszaka és nővére különleges arcmaszkot dobott a piacra. A testvérpár az egyedi tervezésű ruhadarabbal a hátrányos helyzetű japán fiatalokat szeretné megsegíteni.

Naomi és Mari a UNICEF-fel összefogva árusítja a maszkokat. Az akcióval nem csak a koronavírus-járvány elleni védekezésre hívják fel a figyelmet, hanem hazájuk fiataljainak is segítenek. A testvérpár ötlete akkora sikert aratott, hogy az első készlet már el is fogyott az általuk tervezett maszkokból. A teniszező és testvére nem állnak, azon dolgoznak, hogy még többet tudjanak gyártani a termékből.

„Láttam, hogy Amerikában mindenki orvosi maszkot visel, amik nagyon egyformák. Emlékszem, hogy Japánban még a vírus elterjedése előtt elkezdtek különböző maszkot hordani az emberek, és nagyon divatosak voltak” – mondta a Vouge magazinnak a teniszező.

„Olyan maszkot szerettem volna kiadni, ami nemcsak a védelmet szolgálja, hanem egyfajta divatelemként is használható” – tette hozzá.

A játékos nem maradt magára a projektben, hiszen nővére is segítette őt.

„Naomié volt az ötlet, de a tervezésben én is segítettem neki.”

A teniszező arról is beszélt, hogy szerinte a maszkok viselése nagyon fontos és független a politikától. Hangsúlyozta, hogy szerette volna megmutatni, hogy az arc eltakarására használt ruhadarab is lehet divatos és aranyos.

A maszkokon egy az animációs filmekből jól ismert szempár látható. A lányok ezzel nem csak a rajzfilmek iránti rajongásukat szerették volna kifejezni, hanem tisztelegni akartak édesanyjuk kultúrája előtt is.

Naomitól egyébként nem áll távol a divattervezés, első kollekciójával idén debütált a New York-i divathéten.

"Mindig nagyon szerettem a ruhákat" - mondta a 2018-as US Open és a 2019-es Australian Open győztese.

"Amikor Mari és én kicsik voltunk, autóval vittek minket a különböző versenyekre. Mivel ezek nagyon hosszú utak voltak, a nővérem rajzolni kezdett, hogy ne unatkozzon. Néztem őt és azt gondoltam, ez nagyon szórakoztató, úgyhogy én is elkezdtem."

„Úgy érzem nemcsak a tenisz iránt vagyunk szenvedélyesek, hanem a divat iránt is. Nagyon keményen edzünk, de a tervezést is komolyan vesszük. A divat egy más aspektusa a világnak, ami nagyon pihentető számunkra a sport mellett.”

A korlátozott számban kapható maszkok 10 dollárba kerülnek. A testvérpár a bevétel teljes összegét hazájuk hátrányos helyzetű fiataljainak ajánlja fel.

 

Forrás: insidethegames.biz

Borítókép: Twitter.com/NaomiOsaka

Videók