Bondár is kikapott, 2-0-ra vezetnek a románok

Bondár Anna kikapott Jaqueline Cristiantól pénteken a Billie Jean King Kupa rájátszásában a nagyváradi párharc második mérkőzésén, így a magyar női teniszválogatott 2-0-s hátrányból várja a szombati folytatást.


 A két játékos eddig kétszer találkozott, és a Hajdúszoboszló SE sportolója 2018-ban Bukarestben és 2019-ben a brazíliai Curitibában is jobbnak bizonyult.

A harmadik csatában a világranglistán elfoglalt 71. helyezésével a legjobb magyarnak számító Bondár 2:3-ig tartotta magát a 148. poszton álló riválisával szemben, ám ezután kétszer is elvesztette az adogatását, és 37 perc elteltével szetthátrányba került. A második játszmában jött a fordulat, a szeghalmi születésű Bondár sorra hozta a gémeket 4:0-ig, és még az is "belefért" neki, hogy 5:2-nél elveszítse a szerváját, mivel 5:4-nél egy ásszal lezárta a szettet.

Az utolsó felvonásban ismét a 24 esztendős Cristian irányított, és 3:0-ra meglépett, ám 4:2-nél az egy évvel idősebb Bondár 40-semmiről visszabrékelt. A játszma végül rövidítésbe torkollott, melyben 2-2 után a magyar teniszező már csak egy pontot tudott nyerni. A találkozó 2 óra 34 percig tartott.

Szombaton 12 órától a két egyes mérkőzés fordított felállásban zajlik, az utolsó felvonás, a páros pedig Monica Niculescu, Anca Todoni-Jani Réka, Udvardy Panna összecsapást hozhat a Sala Polivatenta Oradea Arenában.

A nagyváradi párharc győztese jövőre a BJK Kupa döntőjének a selejtezőjében vehet részt, míg a vesztes az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja.

 

 Fotó: huntennis.hu

Videók