"Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek, a tenisz szempontjából nagyon különleges időszaknak"

Rafael Nadal boldog, hogy abban a korszakban játszik szerepet, amikor Djokovic és Federer is kiemelkedően teljesít.


Rafael Nadal azt mondta, boldog, hogy a tenisznek abban a korszakában játszik szerepet, amelyben Roger Federer és Novak Djokovic is kiemelkedőt teljesít.

A 35 éves spanyol erről azután beszélt, hogy vasárnap kétszettes hátrányból fordítva megverte az orosz Danyiil Medvegyevet az Australian Open döntőjében, s ezzel két legnagyobb riválisát megelőzve, 21 Grand Slam-trófeával minden idők legeredményesebb férfi játékosává lépett elő. Történt mindez néhány hónappal az után, hogy lábsérülése miatt veszélybe került a pályafutása folytatása.
Nadal dicsérte Federert, aki térdműtéte után lábadozik, így nem lehetett ott az év első GS-tornáján és Djokovicot, aki, mivel nem volt beoltva a koronavírus ellen, már a rajt előtt kénytelen volt elhagyni Ausztráliát.

"Végeredményben ez egy játék, mi pedig messze több mindent elértünk, mint amiről gyerekként álmodtunk. - fogalmazott Nadal. - Az mindegy, hogy az egyiknek 21 van, a másiknak 20, vagy éppen 23. Úgy gondolom, mindannyian nagy hatással voltunk a sportágra, elértük az álmainkat és élvezzük a játékot. Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a tenisz szempontjából nagyon különleges időszaknak."

A mallorcai játékos, aki sérülése után csak decemberben tért vissza a pályára, elárulta: leírhatatlan érzés, hogy másodszor is sikerült megnyernie az AO-t.

"Csodálatos dolog. Sokszor keményen próbálkoztam itt Melbourne-ben, és talán a legváratlanabb pillanatban sikerült ismét nyernem. Szóval szuper boldog vagyok!" - mondta.

A folytatásról annyit árult el, hogy egyelőre élvezi a pillanatot, megnézi, a szervezete miként regenerálódik a melbourne-i két hét után, s azután dönt, mely tornákon indul.

Borítókép: Facebook.com/ Rafael Nadal 

Videók