Biden elnök elutasította Djokovic kérését, aki így csak a Roland Garrosra gondol

A Biden elnökre gyakorolt politikai nyomás nem vált be, így a szerb a Monte-Carlo Masters 1000-en tér vissza a versenyzéshez.


Novak Djokovic ismét kihagyja a szezon első két Masters 1000-es tornáját, amelyen 2019 óta nem vett részt. Miután visszalépett Indian Wellsből, ugyanezt tette a Miami Openen is, miután nem kapott felmentést az Egyesült Államokba való belépéshez.

A floridai kormányzó, Ron DeSantis és két floridai szenátor levélben kifejtett nyomása ellenére Joe Biden elnök elutasította a balkániak kedvező elbírálását. Érdemes megjegyezni, hogy a szerb az egyetlen top 100-as teniszező, legyen az férfi vagy nő, aki nem kapott védőoltást a koronavírus ellen. Emiatt május 11-ig nem léphet be az országba.

Djokovic így a Roland Garrosszal záruló (május 28. és június 11. között) európai salakpályás túrára koncentrál. Ott folytatja a versenyt Rafael Nadallal a történelem legjobbja címért. Az első tornája április 9. és 16. között Monte-Carlóban lesz, pontosan ott, ahol Nadal is visszatér a versenyzéshez.

Borítókép: Amin Mohammad Jamali/Getty Images

Videók