Becker: Alcaraz nagyszerű utódja a 'Nagy Hármasnak'

Rune új edzője dicséri a spanyolt, bár úgy látja, hogy nehéz lesz túlszárnyalnia a 20 Grand Slam-győzelmet.


Mindössze 20 évesen, de két Grand Slam-címmel a háta mögött "szinte lehetetlen elkerülni a Novak Djokoviccsal, Rafael Nadallal és Roger Federerrel való összehasonlítást". Boris Becker így vélekedik Carlos Alcarazról, ahogyan azt az Eurosport podcast Das Gelbe vom Ball című műsorában elmondta.

A teniszező néhány hete kezdett el dolgozni Holger Rune-nal, a pálya másik ígéretes játékosával, aki nem épp jó pillanatokat él át, és aki a némettől várja, hogy teljesen új irányba terelje a karrierjét. Becker maga is elismerte, hogy "vannak ötletei Holger számára, hogy javítson a hozzáállásán, a mentalitásán és a pszichéjén".

A teniszvilág nagy reményeket fűz a murciai fiatalemberhez. A legfiatalabb wimbledoni győztes azonban óvatosságra int: "Kérem, adjanak neki időt a fejlődésre, hogy ne veszítse el az érdeklődését a sportág iránt, mert még szükségünk van rá néhány évig. Az emberek azért jönnek a nagy stadionokba, hogy lássák Carlost teniszezni. Nagyon fontos a tenisz számára, nagyszerű nagykövet" - mondta a legenda, aki nem akarja elfelejteni, hogy ő "a nagy hármas nagy utódja! Becker azonban arra figyelmeztet, hogy "félrevezető azt gondolni, hogy Carlos túllépheti a 20 Grand Slam-címet".

Nadal visszatérése

A korábbi német teniszező Rafael Nadalról is beszélt, akiről azt mondta, hogy "a könnyek völgyén kell keresztülmennie", mert "nem fogja azonnal a legjobb teniszét játszani, de Ausztráliában játszania kell".

A spanyol egy héttel ezelőtt egy madridi reklámrendezvényen hangsúlyozta, hogy lassan halad, de bevallotta, hogy "most többet edz, mint egy hónapja". Becker tisztázta, hogy "a nagy célja, ha visszatér, nem Melbourne, hanem a Roland Garros lesz".

Borítókép: Zhe Ji/Getty Images

Videók