Balázs Attila kiesett

A világranglista 78. helyén álló magyar teniszező már az első forduló után búcsúzott.


 

Balázs Attila búcsúzott hétfőn az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

 

A világranglistán 78. magyar jól kezdett a kazah Mihail Kukuskin ellen, az első szettben 4:1-re elhúzott, de a 90. helyen álló riválisa sorozatban öt gémet hozva fordított. A 31 éves Balázs a második szettben is brékelőnnyel vezetett 5:3-ra, de ezúttal sem tudta lezárni a játszmát, a rutinos Kukuskin pedig kétszettes előnyről már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, amely 2 óra 16 percig tartott.

Balázs első főtáblás meccsét vívta a US Openen, ahol előzőleg csak 2010-ben indult, akkor a selejtező első körében búcsúzott. Kukuskin 11. alkalommal főtáblás New Yorkban, és már négyszer bejutott a harmadik fordulóba.

A tennis love and game oldal szerint a US Open a legkevésbé sikeres Grand Slam-torna a magyar férfi teniszezőknek: több mint 35 éve, Taróczy Balázs óta nem tudott magyar játékos mérkőzést nyerni a főtáblán.

A férfiaknál a másik magyar, Fucsovics Márton (66.) közép-európai idő szerint 22 óra körül kezdi meg szereplését Hugo Dellien ellen. A 97. helyen álló bolíviainak ez lesz az első hivatalos mérkőzése március óta, mivel a múlt héten a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett versenytől vissza kellett lépnie, ugyanis az egyik edzője pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Eredmény:
1. forduló (a 64 közé jutásért):

Mihail Kukuskin (kazah)-Balázs Attila 6:4, 7:5, 6:4

 

Kép: Getty Images

Videók