Balázs Attila a tornagyőztes

Óriási küzdelem közepette nyerte meg a tornát.


Elképesztő csata, óriási izgalmak, de mind megérte, mert sikerült! Balázs Attila lett a tornagyőztes Bangkokban.

A magyar játékos a világranglista 293. Aslan Karatsev ellen győzedelmeskedett.

A mérkőzés leje nem a legjobban indult Attila számára, a magyar játékos gyorsan elveszítette az adogatását, de 4-3 után sikerült egyenlítenie. A folytatásban is az orosz volt fölényben, de Attila remekül álta a sarat és hárította a breaklabdákat és rövidítésben megnyerte a szettet.

A második játszma viszont borzasztóan sikerült. Az orosz magabiztosan 6-0-ra hozta a szettet.

Ezt követően jött a döntő felvonás, ahol mindkét játékos irtózatosan kitett magáért. Ismét rövidítések döntöttek, ahol megint Attila bizonyult jobbnak, és harmadik mérkőzéslabdáját már értékesíteni tudta, amivel megnyerte a mérkőzést.

Gratulálunk Attila!

A menetelését az alábbi cikkeinkben visszakövethetik:

Sport365.hu - Balázs Attila menetel Bangkokban - Már a nyolc között a magyar teniszező

Balázs Attila második mérkőzését is megnyerte a Bangkokban zajló, 54 ezer dollár (16,2 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi challenger-tenisztornán, így bejutott a legjobb nyolc közé. Az ATP honlapja szerint a világranglistán 128. magyar játékos a kazah Gyenyisz Jevszejev elleni, hétfői sikere után szerdán az amerikai J.C. Aragone-nal (274.)

Sport365.hu - Balázs Attila már a legjobb négy között

Az ATP honlapja szerint a világranglistán 128. magyar játékos csütörtökön 6:1, 7:5-re legyőzte az orosz Jevgenyij Karlovszkijt (253.). A találkozó 1 óra 26 percig tartott. A 31 éves Balázs - aki korábban a kazah Gyenyisz Jevszejevet és az amerikai J.C. Aragone-t búcsúztatta Thaiföldön - az elődöntőben ismét egy orosz játékossal, a világranglistán 249.

Sport365.hu - Balázs Attila beütötte magát a bangkoki döntőbe

Az ATP honlapja szerint a világranglistán 128. magyar játékos pénteken háromjátszmás csatában - 6:1, 6:7 (4-7), 7:6 (7-5)-ra - bizonyult jobbnak az ATP rangsorában 249. orosz Roman Szafiullinnál. A 31 éves Balázs, a torna második kiemeltje, 2 óra 28 perc alatt diadalmaskodott. Balázs Attila 61 67(4) 76(5)-ra verte orosz ellenfelét a bangkoki ATP Challenger verseny elődöntőjében!!

 

Borítókép: GettyImages

Videók